Rojava: Evin tek çocuğu ve babası yok, Solin adlı çocuk Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

Rojava: Evin tek çocuğu ve babası yok, Solin adlı çocuk Ciwanen Şoreşger çeteleri tarafından kaçırıldı

Rojava’nın Qamişlo kentin8de 15 yaşındaki bir kız çocuğu kaçırıldı. Günlerde araran çocuğun PKK’nin Ciwanan Şoreşger adlı örgütü tarafından kaçırıldığı öğrenildi.

15 yaşındaki Solin ibrahim 7 Ekim günü Kamişlo’nun Korniş yolu üzerindeki bir kavşakta Ciwanen Şoreşger üyeleri tarafından kaçırıldı. Ailesinin aramaları sonucu kaçıranların Ciwanen Şoreşger üyesi olduğu netleşti. Solin Lise öğrencisi ve babası daha önce vefat etmiş. Annesinin tek çocuğu olan küçük Solin’in geri verilmesi için annesi Haseki’deki PYD kurumların baş vurdu ama şu ana değin herhangi bir cevap almış değil.

PKK’nin Rojava’da faliyet yürüten gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger çetevari pratikleri ile halk arasında tanınan bir örgüt. Muhaliflere dönük saldırılar ve çocuk kaçırma ise faliyetlerinin başında geliyor.
Direk PKK yönetimi tarafından idare edilen Ciwane Şoreşgerin örgüt sistemleri dışında da Cemil Bayık tarafından doğrudan idare edildiği biliniyor. Ayrıca örgüt PKK’nin Rojava’daki koordinasyonu içinde de yer alıyor.
Aileler Ciwanan Şoreşger kendi başına hareket etmiş gibi sık sık Mazlum Abdi vb örgüt yöneticilerine “çocuklarının geri verilmesi için “ çağrı yapsa da aslında faaliyetlerden tüm Rojava yönetimi haberdar ve onaylıyorlar. Sadece ailelerin dayatması ve olayın medyaya yansıması durumunda zaman zaman çocuklar geri veriliyor.

Geri dönmek isteyen çocuklar ise geri gönderilmiyor. Firar etmelerini engellemek için Gare vb uzak yerlere gönderiliyorlar.

Diğer Haberler