Aras Şex Cengi Kerkük ihanetinin arka yüzünü anlattı

Aras Şex Cengi Kerkük ihanetinin arka yüzünü anlattı

16 Ekim tarihinde YNK’nin başını çektiği biri gurup tarafından başta Kerkük olmak üzere Kürdistani bölgelerin Şii Haşdi Şabi çeteleri ve Şii Irak ordusu tarafından işgal edilmişti. Geçtiğimiz gün 6’ıncı yıla giren ihanet için dönemin önemli isimlerinden Aras Cengi’den açıklama geldi.
Lahor Cengi’nin kardeşi Aras Cengi YNK’nin o dönem ki politikalarında aktif rol almıştı. İki gün önce sosyal medya hesabından yayınladığı bir gönderi ile 16 Ekim ihanetinin arkasında yatan nedenleri sıraladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

6 yıl sonra tarih için

 16 Ekim olaylarından 6 yıl sonra bu gerçekleri Kürdistan halkına anlatmanın önemli olduğunu düşünüyorum. 16 Ekim anlaşmasının ve Irak ordusunun Kerkük’e dönmesinin bir parçası olduğumu inkar edemem. Benim amacım Kerkük’ü korumaktı. Ancak YNK’de şu anda iktidarda olanların tek derdi rütbe,

Şu anki YNK başkanı Bafil Talabani, Kerkük’ten günde 25 bin varil petrol talep etti anlaşma karşılığında.

Sayın Aso Mamend’ın Kerkük valiliğine, Usta Resul’un da Hewlêr valiliğine başvurduğunu hatırlıyorum.

 Maalesef Sayın Kosret Resul’ın Pêşmergelerinin şehit edilmesi emri darbeciler tarafından verilmiş ve YNK Anti-Teror güçleri tarafından uygulanmıştır. O dönemde Kerkük’te fedakarlık yaptığımızı, savaştığımızı halka anlatmak için çok sayıda YNK peşmergesenin şehit edilmesi kararlaştırıldı.

Diğer Haberler