Gazeteci Amanç Baban ve ailesinin katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti

Gazeteci Amanç Baban ve ailesinin katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçti

Dört yıl önce gazeteci Amanc Babani, eşi ve çocuğu ile birlikte Süleymaniye’de uğradıkları silahlı saldırı sonucu katledilmişti.  NRT’de program yapan Babani’inin eşi Lana Muhammed’de eski bir medya çalışanıydı. Ayrıca olayda 2 yaşındaki oğulları da hayatını kaybetti. Mahkeme olayın bir intihar olduğunu, Babani’nin önce eşini ve çocuğunu daha sonra da kendini vurduğu yönünde karar verdi.

Bugün Amanc Babani’nin babası Nuri Muhammed bir açıklama yaparak mahkeme kararını kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini açıkladı. Nuri Muhammed “Süleymaniye Mahkemesi dosyayı kapattı, fakat bir böceği öldürmeyen oğlumun böyle bir şey yaptığını asla kabul etmeyeceğim. Olayın arkasında başka şeyler var” dedi.

Olay yaşandığı dönemde Süleymaniye’de infiale neden oldu. Üçünün de katledildiği yönünde pek çok delil vardı. Buna rağmen Süleymaniye’deki mahkeme dosyayı kapattı ve itirazları kabul etmedi.
Amanç Babani olayında izler yine YNK’nin özel kuvvetlerini gösteriyor. Amanç Babani’nin eşinin Lahor Cengi’nin kardeşi ve o dönemin Anti Terör sorumlusu Polat Cengi ile gizli aşk yaşadığı ve olayın ortaya çıkmasından çekinildiği için üçünün de ortadan kaldırıldığı yönünde yaygın bir düşünce var.  Amanç Babani olaydan birkaç gün önce konuyu bazı yerlerle görüşerek Polat Cengi’nin ailesini huzursuz etttiği yönünde bilgiler de bulunuyor.
2019 yılından bu yana YNK’nin adı karanlık pek çok cinayette anılıyor.

Diğer Haberler