Rojava: Bu kez 11 yaşındaki çocuk “savaşçı” yapılmak için kaçırıldı

Rojava: Bu kez 11 yaşındaki çocuk “savaşçı” yapılmak için kaçırıldı

PKK’nin Rojava’da faaliyet yürüten Ciwanen Şoreşger adlı örgütü bu kez 11 yaşındaki çocuğu savaşçı yapmak için kaçırdı. Olay 24 Eylül günü Halep’de gerçekleşti.

Rami Hesen Eli adlı 11 yaşındaki çocuk Halep’in Şeyhmeksud mahallesinde ailesi ile beraber yaşıyordu. Yoksul aile 24 Eylül günü oğullarının olmadığını fark etti. Çocuk mafyavari pratiği ile bilenen Ciwanen Şoreşger tarafından kaçırılmıştı.

Küçük Rami’nin kaçırıldıktan sonra Haseki’de bulanan bir eğitim kampına götürüldüğü belirtiliyor. Ciwanen Şoreşger ailelerin korkulu rüyası haline geldi. Hiçbir yaş, sağlık vb durumu gözetilmeden kaçırılan çocuklar savaşçı olmak için götürülüyor.
Bu politika PKK’nin ve Rojava’daki PKK Komitesinin bilgisi dahilinde gerçekleşiyor.  Rojava yönetimi BM ile anlaşma imzaladığı halde çocukların kaçırılmasın ortak oluyor. Uluslararası bu suç durumu raporla belgelenmesine rağmen yeteri kadar baskı yapılmadığı için devam ediyor. Aileler Ciwanen Şoreşgerin uyguladığı baskı ve faşizme boyun eğiyor. Çocuklar ise geri dönmek isteyince firara edemeyecekleri uzak alanlara gönderiliyor.

Diğer Haberler