Rojava: Ciwanen Şoreşger eleştiri yapan genci zincirledi, döverek özür dilemeye zorladı

Rojava: Ciwanen Şoreşger eleştiri yapan genci zincirledi, döverek özür dilemeye zorladı

Rojava’da hak ihlalleri  devam ediyor. PKK’nin Rojava’daki vurucu gücü olan Ciwanen Şoreşger halk içindeki en basit eleştiri yapan kişilere karşı bile faşizim uyguluyor.  Halka yönetime biat etmek dayatılıyor. Zamları eleştiren bir genç kaçırıldı, işkence yapıldı ve zincirlenerek özür dilemeye zorlandı videosu çekildi.

PKK’nin Rojava’daki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger adlı yapı yapının mafyavari son pratiği Kobani’de bir genci kaçırmak oldu.
Rojava’da faaliyet yürüten insan hakları aktiviste Muhammed Bozan tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz hafta Rojava’da akarakta yapılan yüzde400 zammı eleştiren bir gencin kaçırılarak işkence gördüğü ve özür dilemeye mecbur bırakıldığı belirtildi.
Reber Hüseyin adlı bir genç kendi sosyal medya hesabından, akaryakıta yapılan zammı eleştirerek, bir video çekerek halkı eylem yapmaya çağırıyor.
Reber Hüseyin bu videodan birkaç gün sonra PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı örgütü tarafından kaçırılıyor. Ağır işkencelere maruz kalan genç elleri ve ayakları bağlıyken özür dilemeye zorlanıyor ve videosu çekiliyor.

 IŞİD yöntemi kullanılıyor

Ciwanen Şoreşger Rojava’daki resmi ve gayri resmi PKK koordinasyonlarında yer alan bir örgüt. Bu tür faaliyetlerinin de hem PKK’nin hem de Rojava yönetiminin bilgisi dahilinde yapılıyor. Bu örgüt Rojava’daki sürecin başından bu yana Kürt muhaliflerine karşı kullanılan bir yapı. Hiçbir demokratik, vatansever ilkeye uymayan yönetmelerle vatanseverler sırf muhalif olduğu için öldürüldü.
PYD muhaliflere karşı IŞİD’ın yöntemlerini kullanıyor.  IŞİD’de muhalif insanların videolarını zorluyor, videolarını çekerek göz dağı veriyordu.

Rojava’nın demokrasisi

PKK ve medyası sürekli olarak Rojava’daki demokrasiyi övse de Rojava özünde Kürt sömürgecilerinin Kürtlere uyguladığı yöntemleri halka karşı uyguluyor.  Demokrasi tiyatrosu adı altında toplantılar yapılıyor, kadın hakları gösteriileri düzenleniyor fakat yönetimi eleştiren tek bir insana bile tahammül edilmiyor. Özellikle de muhalif Kürtler her çeşit zulmü uğruyor.
Rojava yönetimi Türk devletinin 1990’larda Kürtlere uyguladığı itirafçılık dayatması, kaçırma, faili meçhul vb yöntemlerin tümü halka karşı uyguluyor.

Diğer Haberler