Amude’deki SiHA saldırısında PKK’nin 34 yıllık kadrosu Aslan Çelê hayatını kaybetti

Amude’deki SiHA saldırısında PKK’nin 34 yıllık kadrosu Aslan Çelê hayatını kaybetti

Türk devletinin Rojava’daki SiHA saldırıları son hafta içinde yoğunlaştı. Saldırılarda resmi açıklama yapılmazsa da üst düzey bazı yöneticilerin hayatını kaybettiği yönünde bilgiler geliyor.  Son kayıplar ise Amude’de verildi. Amude’de PKK’nin en eski kadrolarından Aslan Çelê’nin hayatını kaybettiği öğrenildi.

 17 Eylül’de Amude-Kamışlı yolunda yapılan hava saldırısında  iki Asayiş üyesi hayatını kaybetmişti. PKK’nin Rojava’da yayın yapan yayın organı Hawar News bu saldırıda 8 kişinin yaralandığını belirtmiş fakat isimleri açıklamamıştı.

Rojava’daki yerel kaynaklar Amude saldırısında PKK’nin Asayiş Genel Sorumlusu Aslan Çelê ve yardımcısının hayatını kaybettiğini belirtiyorlar.  Ayrıca yaralı diğer 8 kişinin de asayiş çalışmalarında yer alan kişiler olduğu da belirtiliyor.

Aslan Çele kimdir?

Aslen Çelê’nin ( Çukurca) Heşet (Meşeli)  köyünden olan Aslan Çelê yaşı çok küçükken 1989 yılında PKK tarafından kaçırılıyor. Zorunlu askerlik yasası ile götürülen Aslan Çele uzun yıllar Zap-Zagros hattında değişik görevler yapıyor.

Son yıllarda ise Rojava’da faaliyetlerini yürütüyor. Qamişlo Asayiş sorumlusu olan Heşet Meşedi için PKK şu ana değin bir açıklama yapmadı. PKK Rojava’da hayatını kaybeden kadrolarının isimlerini nadiren açıklıyor.

YPG15 Eylül’de hayatını kaybeden PKK kadrosu ve özel kuvvet yönetimi Şervin Serdar ve beraberindeki iki kadının kimliğini açıklamıştı.

Diğer Haberler