PKK Özel Kuvvet sorumlusu Haseki’de vuruldu

PKK Özel Kuvvet sorumlusu Haseki’de vuruldu

PKK Özel Kuvvet yöneticilerinden Şervin Serdar kod adlı iman Mahmud Derweş Hüseyin hayatını kaybetti.  İman Hüseyin ve beraberindeki iki savaşçı 15 Eylül günü Minbiç’te bir araca yapılan silahlı saldırı sonrası hayatını kaybetmişti.

Yerel kaynaklar Şervin Serdar’ın PKK’nin Özel Kuvvet yapılanmasında olduğu ve Ölümsüzler Taburu üyesi olduğunu belirtiyorlar.

1980 Yılında Rojava’nın Dirbesiye kentinde doğan iman Mahmud 1998 yılında PKK’ye katılıyor. Kısa bir eğitimden sonra Güney Kürdistan’a geçiyor. Metina ve Zagros alanlarında kaldıktan sonra 2000 yılında PKK’nin ilk adı fedailer olan daha sonra Özel Kuvvet olarak adı değiştirilen yapısına katılıyor. Burada suikast konusunda uzmanlaşıyor.

Cemil Bayık’ın yakın korumalığını yapmış
Özel kuvvetlerde çok ileri görevler almayan ve belirgin biri olmayan iman Mahmud’un kaderi 2009 yılında Cemil Bayık’ın korumasını üslenen gurupta yer alıyor ve Bayık’ın yakın güvenliğine giriyor.  Burada Cemil Bayık tarafından dönem dönem özel görevlerle Rojava’ya gönderiliyor.

2012 yılında Rojava da değişen durumlarla beraber aktif görev veriliyor. İman’ın 2013 yılından sonra Rojava’da görev alıyor. Cemil Bayık’a yakın bir isim aldığı ve Rojava’daki PKK’den bağımsız davranmak isteyen kadrolara karşı PKK’nin yanında yer alıyor. Zaxo Zagros, Asya Abdullah gibi isimlere karşı sert eleştiriler yaptığı belirtiliyor. Rojava kadrolarının ona Cemil Bayık’ın ajanı göze ile baktığı belirtiliyor.

Yabancı askeri yapılarla görüşen bir isim

İman Mahmud ayrıca daha önce YBJ ve YPG adına Prag’a gönderilen guruplarda da yer almıştı.  Mahmud’un PKK’nin güvenilir ismi olduğu için yabancı askeri guruplarla da ilişkilenen biri olduğu belirtiliyor.

Şervin kod adlı iman Mahmud’un önemli bir konumu olmasını rağmen PKK kimliğini gizlemeyi tercih etti. Ve herhangi bir yönetici gibi sadece YPJ adına açıklama yapıldı.

Diğer Haberler