Bugün PKK’nin PKK’nin Dinarte’de iki peşmergeyi şehit etmesinin 2’inci  yıl dönümü

Bu gün PKK’nin PKK’nin Dinarte’de iki peşmergeyi şehit etmesinin 2’inci  yıl dönümü

İsmail Osman Necad ve Hamdi Cabır Muhammed Emin Kürt halkının iki yiğit genci, ikisi de Rojavalı, ikisi de peşmergeydi. Ve maalesef her ikisi de PKK’nin alçakça pusunda şehit edildi.

15 Eylül 2021 tarihinde PKK’ye bağlı çete guruplarının Akre’ya bağlı Dinarte kasabasın yakınlarda döşediği mayının patlatılması sonucu iki Peşmerge şehit düşmüştü. İkisi de evli ve çocuk sahibi insanlardı. Cenazeleri ailenin isteği ile Duhok’ta defn edildi.

 Ne olmuştu?
Olayın gerçekleştiği gün akşam saatlerinde Akre ilçesi Dinarte kasabası Kani Toz ve Geliye Nakabe ile Nêrkê köyleri mevkiinde Peşmerge aracının geçişi sırasında yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak etti.

PKK’ye bağlı çeteler alana dört mayın döşemişti. Bu mayınlardan ikisi araçlar için yolun ortasına döşenmiş. Diğer ikisi ise müdahaleye giden Peşmergelerde patlatmak için yolun kenarına döşenmiş. Yolun kenarındaki mayınlar Peşmerge’ler müdahaleye giderken patlatılıyor. Burada iki Peşmerge güçleri iki şehit veriyor.

Diğer bir mayın yaralıları almaya giden ambulansın 5 metre önünde patlatılıyor. Bir mayın ise Peşmergelerce etkisiz hale getiriliyor.
Araç ve ambulansta patlatılan mayının patlama izlerine bakılınca yüz kiloluk bir mayın hazırlandığı görülüyor.
PKK’nin eylemi düzenleme biçimi ve mayınların niteliği patlamanın bir imhayı amaçladığını ve nefret ile yapıldığını gösteriyor.

PKK’nin aynı politikayı devam ettiriyor

Kürdistan’da sömürgecilerin ajandasına göre hareket eden PKK hem kendi üyesi Kürt gençlerini hem de başka Kürtleri öldürmek ve öldürtmekte hiç çekinmiyor. Kendi çıkarları söz konusu olunca insan hayatını kurban ediyor.
PKK şimdi de aynı siyaseti devam ettiriyor. PKK yöneticileri özellikle son aylarda “Peşmergeye saldıracaklarının” sinyalini veriyor. Bu saldırılarını meşru göstermek için de kendilerine saldırı düzenlendiğini iddia ediyorlar.

Diğer Haberler