PKK’nin Sidekan’da saldırdığı güçlerin Irak Sınır Muhafız Güçleri olduğu öğrenildi

PKK’nin Sidekan’da saldırdığı güçler Sınır Muhafız Güçleri olduğu öğrenildi

PKK’nin Sidekan ve Bradost alınında yapmaya çalıştığı provokasyon tutmadı. Rojhilatlı partilerin yerine girerek işgal etmeyen PKK gerillaları sınır güvenliğini sağlamaya güvenlik güçlerine ateş açtı. Fakat güvenlik güçleri PKK’ye rağmen alana girdi. PKK güçlerini geri çekmek zorunda kaldı. PKK’nin saldırdığı güçlerin Irak Sınır Muhafızları olduğu öğrenildi.

Rojhilatlı PAK ve PDKI peşmergeleri İran tehditlerinden sonra Kürdistan Bölgesi ve Irak hükümeti ile koordineli biçimde yerlerini bıraktı. PKK bu durumu fırsat bilerek partilerin bıraktığı yere girmek istedi. Irak Sınır Muhafız Güçleri ise alana giderek resmi devr almak ve İran’a saldırı gerekçesi bırakmamak için alana gitmişti. PKK medyası bir gece önceden Peşmerge güçleri kendilerine saldıracakmış gibi bir ortam yaratmak için kolları sıvadı.
Ertesi gün PKK’liler alana gelen Sınır Muhafız Güçlerine ateş açtı. Muhafız Güçleri PKK’ye eğer gerekirse güç kullanacağını açıkladıktan sonra PKK yerini bıraktı.

Alanda PKK’nin bazı küçük birimleri var eğer Peşmerge güçleri ve Sınır Muhafız Güçleri isterse bu güçleri tümden yok ede bilir. Şu an için alanda gerginlik olsa da Sınır Muhafız Güçleri’nin PKK provokasyonuna gelmemesi nedeni ile çatışma yaşanmadı.

PKK kendi çaldı, kendi oynadı

Durum buyken PKK kendisini gündem yapmak, mağduru oynamak ve kendisinin Peşmergeye saldırsına meşrulaştırmak için kendisine saldırı varmış gibi yansıttı. PKK’nin medya trolleri kolları sıvadı. Her zaman ki çatışma PKK’nin Belçika, Süleymaniye ve Rojava’daki medya ofislerinde verildi. Yoksa Sidekan’da PKK’nin patlattığı mermiler sadece kendi medyasına haber yapma imkanı vermek içindi. PKK şimdi de kendi kitlesini sokağa dökerek bu yalan haberinin meyvesini toplamak istiyor.

PKK ve medyası Kürtler arasında nefret duygusu yaratmak, Kürtleri birbirine düşman etmek konusunda büyük bir kararlılıkla çalışmaya devam ediyor. Kürtler PKK’nin bu politikası nedeni ile tarihin hiçbir döneminde olmadığı kadar birbirinden nefret ediyor.  Kürtlerin tek resmi kazanımı olan Kürdistan Bölgesi ve siyasetine karşı nefret örgütlüyor.

Diğer Haberler