Sidekan: PKK güçleri Doğu Kürdistanlı partilerin bıraktığı kamplara girdi, Peşmerge güçlerine saldırdı

Sidekan: PKK güçleri Doğu Kürdistanlı partilerin bıraktığı kamplara girdi, Peşmerge güçlerine saldırdı, goşine, Doğu Kürdistanlı paritler, PDKI; PAK,

Sidekan kırsalında PKK güçleri Peşmerge güçlerine saldırdı.   Alanda üslenmiş bulunan Peşmerge güçlerine dönük saldırı sabah saat 4.30 sularında gerçekleşti. Saldırı  Goşîne alanındaki Gewriya Zînê’de  gerçekleşti.

Gewriya Zine’de iki öncesine değin Doğu Kürdistanlı partiler PKDI ve PAK peşmergeleri bulunuyordu. İran devletinin sınır ötesi operasyon tehdidi sonrası her iki güç buradaki kamplarını bırakarak başka bir yere gitmişti. Peşmerge güçleri bu partilerin bıraktığı yere gitmek, İran tehditlerine karşı mevzilenerek olası bir operasyonu engellemek için dün yola çıkmıştı. Alana giderek buraların devir alındığını belirterek operasyonu durdurmak isteyen Peşmerge güçlerine PKK güçleri saldırdı.

PKK güçleri Doğu Kürdistanlı partilerin bıraktığı yeri işgal etmek istiyor. Bunun içinde provakatif bir saldırı gerçekleştirdiler.
PKK medyası dün geceden itibaren yaptıkları işgali meşrulaştırmak için yalan haber yapıyor. Dün gece Darka Mazi konuya ilişkin bir rapor yayınlayarak olayın gerçeğini anlatmıştı.

Neler olmuştu

İran devleti sınırdaki Doğu Kürdistanlı güçleri bahane ederek sınır ötesi operasyon yapacağını açıklamıştı. Irak ve Kürdistan Bölgesi yetkililerinin alandaki Doğu Kürdistanlı güçlerle yaptığı görüşmeler sonrası bu güçler alandan çıkmıştı. İran güçleri Doğu Kürdistanlı güçlerin alandan çıkması için 19 Eylül olarak son tarih belirlemişti. Doğu Kürdistanlı güçler 11 Eylül günü alandan çıkmıştı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ve bearberindeki heyet dün Tahran’a bir ziyarette bulanarak alanda ki Doğu Kürdistanlı güçlerin çıktığını ve İran tehditleri için bir gerekçe kalmadığını belirttiler.  Böylelikle İran’ın saldırması için gerekçe kalmamış oluyor.
PKK ise fırsattan faydalanarak,  Doğu Kürdistanlı partilerin yerine yerleşmek için fırsat kolluyordu. Dün gece medyasında bunun sinyalini vermişti.
PKK uzun zamandır Peşmerge güçlerine saldırmak için fırsat kolluyor.

Diğer Haberler