PKK medyası, Sidekan’a giden Peşmerge güçleri hakkında yine fitne haber yayınladı

PKK medyası yaptığı haberlerle Kürt düşmanlığı yapmaya devam ediyor. Son olarak İran güçlerinin tehdidi altındaki Sidekan bölgesine giden Sınır Muhafaz Birlikleri ve Peşmerge güçler konusunda da yalan haber yayınladı. PKK haberinde buradaki askeri hareketi kendisine bir saldırı yapılacak gibi vermeye çalıştı. Sidekan’daki hareketliliğin asıl nedeni? Bugün Kürdistan Bölgesindeki Irak Sınır Muhafızları Birliği İran tarafından tehdit konusu olan Sidekan bölgesinde yer alan alana doğru askeri sevkiyat yaptı. İki gün önce Doğu Kürdistanlı partiler bu alanda bulunan askeri kamplarını bırakmış ve sınırdan uzak bilinmeyen bir alana gitmişti. Sınır Muhafaz Güçleri Doğu Kürdistanlı partilerin bıraktığı alana giderek alanın stratejik yerlerini tutmak için bölgeye güç göndermeyi gerekli gördü. Bu güçler resim güçler olduğu için İran’ın saldırıları engellenecek veya bir saldırı olursa resmi güçlerle karşılaşacaktı. ANF’nin manipülasyon haberi PKK’nin Avrupa ve dağ merkezli çalışan haber ajansı Fırat Haber Ajansı tarafından bugün “KDP’ye ait yaklaşık 200 zırhlı araç Sîdekan yolunda” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde giden güçlerin “KDP’nin, Deşta Heyatê ile Deşta Herîrê’den yola çıkardığı askeri araçlarla Goşînê, Sînga Boğazı ve Berbizinê Boğazı’na saldıracağı iddia ediliyor” ibaresi yer aldı. PKK bu haber ile Peşmerge güçleri “PKK güçlerine saldırmak için alana gitmiş gibi bir algı yaratmak istedi”.  PKK uzun zamandır Peşmerge güçlerine saldırmak için bazı bahaneler yaratmak istiyor. En Son olarak Duran Kalkan’ın “Metina olur, Gare olur, Xinere olur ileri doğru bir adım atarlarsa artık bu savaş olur” demiş ve Peşmerge güçlerine saldırmak için gerekçe aradıklarını itiraf etmişti. Rojnews’in Sorani servisi haberi farklı verdi Yine PKK’nin yayın organı olan ve Süleymaniye’de yayın yapan RojNews ise haberi iki ayrı şekilde verdi. Türkçe bölümü haberi ANF gibi çarpıtarak verdi. Sorani bölüm ise “Hüseyin Yedanpena’ya ait PAK güçlerinin bıraktığı yeri tutmak için Sınır Muhafız Güçleri alana gitti” dedi.   Sorani bölümün halkın ve Rojhilatlı partilerin tepkisinden çekindiği için haberi böyle vermeyi tercih ettiği söyleniyor. PKK medyası; Kürdistan Bölgesine karşı düşmanla aynı dili kullanıyor Her medya belli kesimlere yakındır ve ona göre siyaset yapar. Fakat PKK medyası yalan haber yapma konusunda en ahlaksız düzeyde çalışıyor. Özellikle Kürdistan meselesi olursa Kürtlerin çıkarlarını zerre dahi düşünmeden hareket ediyor. PKK medyası Kürtlerin tek meşru merkezi olan Kürdistan Bölgesine saldırmak için aylardır Şii siyasetçileri ve Irak devletini şirin göstermek için çaba harcıyor. Son olarak Sidekan hakkında yapılan haberde de bir yandan İran’a öte yandan Irak’a hizmet vardır. Kürtlerin meşru gücü Peşmergeleri KDP güçleri diye yansıtmak Kürtlerin yüz yıllık mücadelesine hakaret ve düşman dilidir.

PKK medyası yaptığı haberlerle Kürt düşmanlığı yapmaya devam ediyor. Son olarak İran güçlerinin tehdidi altındaki Sidekan bölgesine giden Sınır Muhafaz Birlikleri ve Peşmerge güçler konusunda da yalan haber yayınladı. PKK haberinde buradaki askeri hareketi kendisine bir saldırı yapılacak gibi vermeye çalıştı.
Sidekan’daki hareketliliğin asıl nedeni?

Bugün Kürdistan Bölgesindeki Irak Sınır Muhafızları Birliği İran tarafından tehdit konusu olan Sidekan bölgesinde yer alan alana doğru askeri sevkiyat yaptı. İki gün önce Doğu Kürdistanlı partiler bu alanda bulunan askeri kamplarını bırakmış ve sınırdan uzak bilinmeyen bir alana gitmişti. Sınır Muhafaz Güçleri Doğu Kürdistanlı partilerin bıraktığı alana giderek alanın stratejik yerlerini tutmak için bölgeye güç göndermeyi gerekli gördü.
Bu güçler resim güçler olduğu için İran’ın saldırıları engellenecek veya bir saldırı olursa resmi güçlerle karşılaşacaktı.

ANF’nin manipülasyon haberi

PKK’nin Avrupa ve dağ merkezli çalışan haber ajansı Fırat Haber Ajansı tarafından bugün “KDP’ye ait yaklaşık 200 zırhlı araç Sîdekan yolunda” başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde giden güçlerin “KDP’nin, Deşta Heyatê ile Deşta Herîrê’den yola çıkardığı askeri araçlarla Goşînê, Sînga Boğazı ve Berbizinê Boğazı’na saldıracağı iddia ediliyor” ibaresi yer aldı.

PKK bu haber ile Peşmerge güçleri “PKK güçlerine saldırmak için alana gitmiş gibi bir algı yaratmak istedi”.  PKK uzun zamandır Peşmerge güçlerine saldırmak için bazı bahaneler yaratmak istiyor. En Son olarak Duran Kalkan’ın “Metina olur, Gare olur, Xinere olur ileri doğru bir adım atarlarsa artık bu savaş olur” demiş ve Peşmerge güçlerine saldırmak için gerekçe aradıklarını itiraf etmişti.

Rojnews’in Sorani servisi haberi farklı verdi

Yine PKK’nin yayın organı olan ve Süleymaniye’de yayın yapan RojNews ise haberi iki ayrı şekilde verdi. Türkçe bölümü haberi ANF gibi çarpıtarak verdi. Sorani bölüm ise “Hüseyin Yedanpena’ya ait PAK güçlerinin bıraktığı yeri tutmak için Sınır Muhafız Güçleri alana gitti” dedi.
Sorani bölümün halkın ve Rojhilatlı partilerin tepkisinden çekindiği için haberi böyle vermeyi tercih ettiği söyleniyor.

PKK medyası; Kürdistan Bölgesine karşı düşmanla aynı dili kullanıyor

Her medya belli kesimlere yakındır ve ona göre siyaset yapar. Fakat PKK medyası yalan haber yapma konusunda en ahlaksız düzeyde çalışıyor. Özellikle Kürdistan meselesi olursa Kürtlerin çıkarlarını zerre dahi düşünmeden hareket ediyor. PKK medyası Kürtlerin tek meşru merkezi olan Kürdistan Bölgesine saldırmak için aylardır Şii siyasetçileri ve Irak devletini şirin göstermek için çaba harcıyor. Son olarak Sidekan hakkında yapılan haberde de bir yandan İran’a öte yandan Irak’a hizmet vardır.
Kürtlerin meşru gücü Peşmergeleri KDP güçleri diye yansıtmak Kürtlerin yüz yıllık mücadelesine hakaret ve düşman dilidir.

Diğer Haberler