Ciwanen Şoreşger çeteleri bir çocuğu daha kaçırdı, aile sokaklara inip eylem yaptı

Ciwanen Şoreşger çeteleri bir çocuğu daha kaçırdı, aile sokaklara inip eylem yaptı

Ciwanan Şoreşger adlı PKK’ye bağlı gurup Qamişlo’da bir kız çocuğunu kaçırdı. Aile sokakta eylem yaptı, kızının serbest bırakılmasını istedi.

Bu yılın Eylül ayında Qamişlo’da 15 yaşındaki inan Osman adlı bir kız çocuğu kaçırıldı. Kaçıranların PKK’nin Rojava’daki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger adlı gurup olduğu öğrenildi. Ciwanen Şoreşger adlı gurup çocuğu bilinmeyen bir yere götürdü.

Dün, yani 12 Eylül günü küçük İnan’ın ailesi ve yakınları eylem yaptı. Ellerinde dövizler taşıyarak slogan atan gurup küçük kızın ailesine geri verilmesi ve eğitimine devam etmesini istedi. İnan’ın yakınları ve arkadaşları “İnan’ın okuluna ihtiyacı var, silaha değil” diyerek slogan attı. İnan 8’inci sınıftaki başarılı bir öğrenciydi.

Ciwanen Şoreşger adlı gurup direk olarak PKK yöneticisi Cemil Bayık’a bağlı çalışan bir gurup. Mahallelerde pinpon, kültür, sanat vb eğitim adı altında gençleri merkezlerine alıştırıp daha sonra rüştü ispatlanmamış çocukları, ailelerine rağmen kaçırıyor. Kaçırılan çocuklar ise silahlı eğitim görüyorlar. Geri dönmek isteyenlerin firar etmesini engellemek için Kandil, Gare gibi yerlere gönderiyorlar.

Diğer Haberler