Şengal: PKK, Şengal’de iki Ezidi Kürdü cezalandırmak için ayaklarından vurdu

Şengal: PKK, Şengal’de iki Ezidi Kürdü cezalandırmak için ayaklarından vurdu YBŞ, Rojava, Haşdi Şabi, PKK Ezidi Xanesor, Sinune

PKK’nin Şengal’de korku ile iktidar olma çabası devam ediyor. Mafyavari yönetmelerle halkı korkutuyor ve muhalifleri susturuyor. Son olarak kendisi için çalışan iki kişiyi ayaklarından vurarak herkese göz dağı vermek istedi. Bir araç tarandı, arabadaki iki kişi ayaklarından vuruldu.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre 1 Ağustos günü Şengal’e bağlı Sinune nahiyesinin Xanesor alanında sabah saat 3 sularında PKK’nin alandaki silahlı güçleri bir aracı taradı.  PKK gerillaları taradıkları araç durunca yaralanan iki kişiyi araçtan indirerek “PKK savaşçılarını kaçırdıklarını” iddia etti.

Araçtan indirilen Eli Hisen ve Xızir Heskani isimli iki sivil savaşçılara “PKK ile çalıştıklarını” söylemelerine rağmen PKK’liler her iki kişinin ayaklarından vurdu ve her iki kişi ağır yaralandılar.

Kaynaklar olayın PKK’nin Şengal’deki merkeze ulaşmasından sonra halkın tepki göstereceği söylenerek olayın üstünün kapatılması istendi. Alandaki güçleri olayın halk tarafından duyulmasının engellenmesi ve kısa sürede her iki kişinin hastaneye kaldırılması talimatı verildi.

Hastalar Sinune’ye bağlı Bare köyündeki hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan Xizir Heskani ise durumu ağır olduğu için Musul’a götürüldü. Burada kendisini ziyaret eden bir PKK’li yetkili ailesine ve kendisine “olayın bir yanlışlık olduğunu, tedavisi için ne gerekirse yapılacağını” söylediği belirtiliyor.  Hatta aynı PKK yetkilisi eğer Musul’da tedavi olmazsa Süleymaniye’ye götüreceklerini de dile getirmiş. Fakat Musul hastanesindeki doktorlar Heskani’nin ayağındaki kemiklerin tümden parçalandığını ve doktora geç götürüldüğü için de ayağının kesilmesinden başka çare olmadığını belirtiyorlar.
PKK’nin ayağından vurduğu iki sivilin kimlikleri ise şöyle:

Eli Hisen; Şengal’in Gir Izer nahiyesinden. Kurkurka aşiretinden ve şu anda Xanesor nahiyesinde yaşıyor. Bu kişi PKK ile kaçakçılık ve insan götürüp getirme işlerinde çalışıyor. Pikap tipi aracı ile PKK savaşçılarını Rojava ve Şengal arasına getirip götürüyor ayrıca kaçak eşya taşıyor. Bu kişinin Arif Qeyrani isimli YBŞ istihbara sorumlusuna yakın olduğu belirtiliyor.

Xizir Heskani: Şengal’in Sinune kasabasında yaşıyor. PKK ile erzak kaçakçılığı yapıyor.

PKK ile iş yaptıkları halde böylesi karanlık bir saldırıya maruz kalan iki kişi PKK’nin alandaki uygulamalarına örnektir. PKK halkı korkutarak susturmaktadır. Hiç kanun ve ilkenin hakim olmadığı Şengal’de PKK savaşçıları ve yöneticileri birer mafya gibi hareket etmekte, evlere zorla girilip insanlar rahatsız edilmekte, çocuklar savaşçı olarak götürülmektedir.

İran’ın bölgedeki ajandasına göre Şengal’e giren PKK hala Haşdi Şabi ile iş birliği yaparak alanda tutunuyor. Şengal’de sınırları kontrol ettiği bölgede uyuşturucu kaçakçılığı başta olmak üzere pek çok karanlık iş için kullanılıyor. Birçok arap gazeteci PKK’nin bahar ve kış aylarında Sinune nahiyesine bağlı geniş arazilerin iç taraflarında kenevir ektiğine dair haberler yaptı. PKK, Şengal’de kalarak bir yandan ırak merkezi hükümeti ve İran’ın kendisine biçtiği misyonu yerine getirmekte onlardan maaş, silah vb yardım alarak çıkar sağlamatdır. Öte yandan ise kendisi halktan vergi olmakta, kaçakçılık yapmaktadır. PKK’nin varlığı Şengal’deki Ezidi Kürtleri geleceğini karatmaktadır.

Diğer Haberler