PKK’nin 31 yıllık kadrosu Rojna Piran hayatını kaybetti, PKK ismini bile açıklamadı

PKK’nin 31 yıllık kadrosu Rojna Piran hayatını kaybetti, PKK ismini bile açıklamadı, Zehra Binbir, Rojna Amed, Dicle, Piran

YPJ Basın İrtibat Merkezi yaptığı açıklamada, Rojna Egîd’in işgalci Türk devletinin 2 Eylül 2023’teki hava saldırısı sonucu şehit olduğunu duyurdu. PKK’nin Rojava’daki askeri çalışmalarının bir parçası olan YPJ, YPG’nin kadın hareketi olarak biliniyor. PKK medyası açıklamayı sessiz sedasız bir biçimde verirken vurulan kişinin kimliği hakkında da bir bilgi paylaşılmadı.

Yapılan açıklamada Rojna Piran’ın 2 Eylül’de hayatını kaybettiğini belirtti fakat yer söylenmedi. Yerel kaynaklar Rojna Piran’ın Derik-Girike Lege yolu üzerinde vurulduğunu belirtiyorlar. Kaynaklar Rojna  Piran’ın sadece YPJ değil ayrıca YPG askeri Konsey üyesi olduğunu belirtiyorlar. Rojna Piran’ın YPG’nin Derik bölgesindeki 5 Konsey üyesi olduğu ve tüm asayişlerin de kendisine bağlı olduğu belirtiliyor.

PKK’nin Rojava’daki yönetimi Kuzey Kürdistanlı kadroların kimliğini gizliyor.

Rojna Piran kimdir?

1975 yılında Diyarbakır’ın Piran ilçesinde doğan Zülfiye Binbir 1992 yılında Amed eyaletinde PKK saflarına katılıyor. Uzun yıllar Amed, Dersim ve Erzurum alanında faaliyet yürüten Rojna Piran, 1999 yılında Kandil alanına gelerek burada faaliyetlere katılıyor. Piran bir dönem KCK’nin bazı komitelerinde yer alıyor.
2018 yılından bu yana da Rojava’daki askeri çalışmalarda yer alıyor. Kaynaklar Rojna Piran’ın ailesinin de PKK’ye yakın olduğunu ve PKK’nin Rojna Piran’ın dolaylı olarak da olsa açıklamasının nedeninin bu olduğunu belirtiliyorlar. Çünkü PKK, genelde Rojava’da hayatını kaybeden kadrolarının kimliğini açıklamıyor.

Rojna Piran’ın da 31 yıllık PKK hayatından sonra gerçek kimliği verilmeden, üstün körü biçimde basit ve üstü kapalı bir biçimde hayatını kaybettiği açıklandı.

Diğer Haberler