Şengal: PKK’ye bağlı güçler 12 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

Şengal: PKK’ye bağlı güçler 12 yaşındaki kız çocuğunu kaçırdı

PKK’nin Şengal’deki güçleri küçük çocukları kaçırmaya devam ediyor. Son olarak Sinune’de 12 yaşındaki kız çocuğu kaçırıldı.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre 12 yaşındaki Danile Xelef Haci adlı küçük kız çocuğu kaçırıldı. 20 Temmuz günü PKK’nin Şengal’deki askeri güçleri YBŞ’nin askeri kanadı, YJŞ adlı kadın kolu tarafından kaçırıldı.  40 gün geçmesine rağmen küçük Danile’den hala haber alınamadı.

Ezidi halkı PKK’nin kaçırdığı çocuklar için öfkeli fakat sesleri duyulmuyor. Ezidiler “IŞİD’in elinden kurtardığımız çocukları PKK kaçırıyor” diyerek yapılan zulmü ret ediyor.  PKK Şengal gençlerin ve çocukların yaşadığı travmadan istifade ederek müzik,spor vb etkinliklerle kandırıyor. Bu çocuklar nereye gideceğini bilmeden PKK kadrolarının peşinden gidiyor. Bazıları da “bir eğitim görün sonra geri dönersiniz” denerek kandırılıyor, fakat bir daha geri gönderilmiyor.  Eğitim dönemde pişman olan gençlerin firar etmesini engellemek için ya Rojava’nın Rakka, Şahba gibi uzak bölgelerine ya da Gare, Kandil gibi Güney Kürdistan’ın uzak alanlarına gönderiliyor.

Diğer Haberler