Mela Baxtiyar YNK içindeki cinayetlere konusunda uyarıda bulundu: “Suçlar sadece bir dönem için diktatörleri koruyabilir”

Mela Baxtiyar YNK içindeki cinayetlere konusunda uyarıda bulundu: “Suçlar sadece bir dönem için diktatörleri koruyabilir"

 Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politika Yüksek Konseyi Üyesi Mela Bextiyar yazılı paylaştığı açıklamada, dolaylı olarak YNK içerisinde artan terörist olaylara dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.

Sovyetler Birliği 17 Ekim Devrim’inin Mimarları’ndan Lev Davidovic Trockij’in doğum günü vesilesiyle yayımladığı açıklamada, Stalin’in bir adamı tarafından terörist bir eylemle katledilmesine, hem Stalin hem de Rusya Kominist Partisi’nin işlediği terörist şuçlara atıfta bulunarak: “Her ne kadar Horoşov partisinin 20’inci kongresinde Stalin’in ölümünden sonra 1956’da Stalin tarafından yapılanları eleştirdiysede artık bu eleştiriler Bolşevik Partisi’ni kurtarmaya yetmedi. Çünkü Stalin’in suçları 1980’lerden sonra Lenin’in partisini yok etmeye yetti” dedi.

Mela Bextiyar paylaştığı yazsının sonunda şu uyarılara dikkat çekti: “Suçlar sadece bir dönem için diktatörleri koruyabilir. Ama yolun sonun da kurtçuklar gibi kendilerini ve partilerini içeriden kemirerek yok ediyor. En son da diktatörlere mezar oluyor.”

Bir çok siyasi gözlemci Mela Bextiyar’ın bu yazıyı, Lahur Cengî’ye yakın bir komutan olarak tanınan Niyaz Celal Dergeleyî’nin Bafil Talabani’nin bilgisi dahilinde katledilmiş olması ihtimalinden sonra yayımlarmış olmasının önemli bir uyarı niteliğinde ve YNK içerisinde gelişen tehlikelere dikkat çekme amaçlı olduğunda hemfikirler.

Diğer Haberler