Lahor Cengi’ye yakın bir isim daha öldürüldü, gözler Bafil Talabani’de

Lahor Cengi’ye yakın bir isim daha öldürüldü, gözler Bafil Talabani’de

Bir YNK yöneticisi daha öldürüldü. Gözler ise yine Bafil Talabani’de çünkü, öldürülen kişi önemli siyasi kariyeri olan bir isim ve 20 gün önce Bafil Talabani tarafından tehdit edilmiş.

KYB’nin eski Merkez Komite Üyesi Niyaz Dergeli Süleymaniye’nin Ranya ilçesinde ölü halde bulundu. Medya Dergeli’nin dün Ranya’daki dağ evinde tek başına olduğunu belirtiyor.

Konuya ilişkin Raperin Polis Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “18 Ağustos 2023 Cuma günü saat 22.00’de Niyaz Dergeli olarak da bilinen Niyaz Celal Beg, faili meçhul bir cinayet neticesinde hayatını kaybetti” denildi.

Niyaz Dergeleyi’nin geçmişine ve olaylara bakılırsa cinayetin faili meçhul olmadığı görülecektir.

Niyaz Dergeli YNK içindeki önemli isimlerden biri. Niyaz Dergeleyi 2000-2004 yılları arasında Dukan kaymakamlığı yaptı.

Dergele YNK’nin 2019 yılında başlayan iç çatışmalarında Lahor Cengi’den yana tavır almıştı.

Yerel kaynaklar Dergele’nin 20 gün önce Bafil Talabani ile bir telefon konuşması yaptığını belirtiyorlar. Kaynaklara göre Bafil Talabani Niyaz Dergele’yi tehdit etti.

Önümüzdeki şubat ayında yapılacak olan Kürdistan Parlamentosu seçimlerine Lahor Cengi’nin YNK’den ayrı bir liste ile girmeyi planladığı ve bu konuda hazırlıklar yapıldığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar Niyaz Dergeleyi’nin seçimde Lahor Cengi listesinin Soran bölgesindeki sorumlusu olacağını belirtiyorlar.
Sosyal medyada bazı YNK’li isimlerde olaya tepki gösterdi. Bir çok kişi Bafil Talabani ekibinin olayı başkalarına yıkmaya çalışacağı özellikle de “KDP’ye hedef göstere bileceğini” belirtiyorlar.
Süleymaniye halkı ve yerel şahsiyetler Niyaz Dergele olayının faili meçhul bir cinayet olmadığını ve Murat Kani, Hawkar Caf, Akam Omar , Karwan Ali Şemar cinayetlerinin bir devamı olduğu konusunda hem fikir.

Diğer Haberler