PKK, Zaxo’da bir köy muhtarının evine patlayıcı döşedi

PKK Batufa köyü muhtarının evine patlayıcı döşedi

PKK’li silahlı guruplar Zaxo Özerk Yönetimi sınırlarında kalan Batufa nahiyesine bağlı köyde bir eve patlayıcı döşedi

2020 yılında Türk devletinin Zaxo Özerk Yönetimi’ne bağlı Haftanin alanına yaptığı operasyonda pek çok köy boşalmıştı. PKK tarafından canlı kalkan olarark kullanıldıkları için hedef olan köylüler Zaxo ve Batufa’ya göç etmek zorunda kalmıştı. Geçtiğimiz temmuz ayı içinde Kürdistan Bölgesi yetkilileri ile koordineli hareket ederek köylerine geri döndüler. Fakat karşılarına yıkılmış evler, yanmış bahçeler çıktı.

Darka Mazi’nin bölgedeki kaynaklarının bildirdiğine göre Batufa’ya bağlı Rise ve Şilane köylüleri yıkılan köyleri karşısında büyük bir şoka uğradı ayrıca evlerin içinde ve çevresinde pek çok tuzaklı patlayıcı olduğunu gördü. Kaynaklarımızın belirttiğine göre Rise Köyü muhtarı Hacı Sadık Selim’in evinin her yerine ise patlayıcı döşenmişti.

Türk askerleri köye inmediği için patlayıcının PKK tarafından döşendiği konusunda bir kuşku yok. Çünkü köye TSK askerleri hiç inmemiş.
PKK Kürdistan Bölgesi sınırları içinde onlarca köyü işgal etmiş durumda. 1990’lardan beri sınır hattında ki köylere köylülerin gitmesine izin vermedi. Bu durumda büyük ekonomik ve sosyal sorunlara yol açtı.  En son olarak Duhok valisi Ali Teter’de konuya dönük bir açıklama yapmıştı.

Diğer Haberler