PKK medyası Ali Avni’nin konuşmalarını çarpıttı

PKK medyası Ali Avni’nin konuşmalarını çarpıttı

PKK medyası hiçbir etik kural dinlemeden Kürtleri birbirine düşürmek için yalan haber yapmaya devam ediyor. Sürekli olarak adı bilinmeyen kaynaklar, kendi kadrolarını halk gibi yansıtarak Kürdistan Bölgesi hükümetini karalayacak haber yapıyor, Kürtler arası nefret tohumları ekiyor.
Bu haberlerden sonuncusu da PDK Politbüro üyesi Ali Awni’nin konuşmasında yapıldı. Ali Awni’nin konuşması çok bilinçli biçimde yanlış tercüme edildi. PKK’nin Medya TV adlı televizyonunda yayınlanan haberde Awni’nin bir televizyona verdiği röportajda “KDP’li Ali Avni, Türk devletinden, PKK’nin öncü kadrolarını hedef almasını istedi.” dendi.

Oysa ki Ali Avni’nin konuşmasında hiçbir biçimde böyle bir söz geçmiyordu. Ali Awni sadece tüm Güney Kürdistanlıların kafasında ki “PKK, Güney Kürdistan’ın iç bölgelerinde ne yapıyor?” sorusunu soruyor.

Ali Awni’nin konuşması şöyle: “PKK güçlerinin Axceler ve Ahmedawa gibi yerlerde ne işi var neden buralarda öldürülüyorlar?” dedi.
Ali Awni ayrıca PKK ve TSK arasındaki savaşta da şu tespiti yapıyor ““PKK Türk ordusunu Kürdistan Hükümeti’nin egemenlik alanlarının derinliklerine çekmek için bir koç başı, bir öncü güç görevini yapıyor”

Ve Ali Awni herkesin kafasındaki o önemli soruyu soruyor: “Türk devleti yüzlerce kişinin içinde, şehirlerde Kürtlerin kandırılmış yoksul kızlarını, oğullarını vuruyor. Neden yöneticilerini vurmuyor? Tanımıyor mu? PKK ve Türkiye arasında bir koordinasyon olmazsa bu mümkün olabilir mi?” sorularını soruyor.

Ali Awni’nin sorduğu bu soru ise ilk kez sorulmuyor. Herkes kendi başına 50 metre yürüme beceresi olmayan Mustafa Karasu’nun nasıl oluyor da vurulmadığını merak ediyor. Veya Cemil Bayık, nasıl olurda 1985 yılında bu yana tek bir kez yaralanmamış, hedef olmamış merak ediyor.  PKK’yi yakından takip eden siyasi çevreler “PKK’nin kurucu yöneticilerinin PKK ile Türk devleti arasındaki anlaşma nedeni vurulmadığını, sadece orta kademede yer alan isimlerin vurulduğunu” düşünüyor.
PKK medyası on binlerce Kürdün kafasındaki bu konuyu örtbas etmek için Ali Avni’nin konuşmalarını hiç çekinmeden yanlış tercüme ediyor ve sunuyor.

Savaşta ve siyasette büyük kayıplar yaşayan PKK’nin elindeki en büyük ve tek gücü ise medyası. PKK savaşmıyor, medya savaşıyor, PKK siyaset yapmıyor medyası siyaset yapıyor. PKK medyası aracılığı ile kendi ihanetini ve yenilgisini gizliyor.

Diğer Haberler