YNK, PKK konusunda iki yüzlü tutumu gösteriyor

YNK, PKK konusunda iki yüzlü tutumu gösteriyor

Gözlemcilere göre, Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) yöneticileri bir yandan PKK ile kol kola hareket ediyor fakat PKK’nin sebep olduğu olayları da görmezden geliyorlar.

Türkiye İHA’ları bir kaç gün önce Süleymaniye’de PKK’lilere saldırı düzenlemişti. Bu saldırılara karşı ne YNK ne de YNK’li Irak Cumhurbaşkanı hiç bir tavır gösteremedi. Oysa Cumhurbaşkanı kanunlara göre ülkenin egemenliğinden birinci dereceden sorumlu. Diğer taraftan Irak Cumhurbaşkanı’nın eşi ve aynı zamanda YNK Politbüro Üyesi Şanaz Îbrahîm kendisine bağlı resmi medyada yöneticilerin sessiz kalmalarını eleştirmişti.

Konuyla ilgili Basnews’e açıklamalarda bulunan Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Merkez Komite Üyesi Çiya Mihemed şunları söyledi: “YNK’li yöneticiler çok aleni bir şekilde PKK dosyası karşısında ikiyüzlülük yapıyorlar. Oysa kılıç ellinizde, Irak Cumhurbaşkanı’da kendi adamınız, partinizin üyesi, Süleymaniye asayiş sorumlusu yeğeniniz. Öyleyse bu kadar toz kaldırıp ortalığı bulandırmak niye?”

YNK’li yöneticilerin PKK karşısındaki ikiyüzlü tavırlarından Süleymaniye halkının da artık bıktığını söyleyen Çiya Mihemed, artık halkın YNK’li yöneticilere inançlarının kalmadığına dikkat çekti.

Çiya Mihemed açıklamasının devamında şunları dile getirdi: “Şayet Şenaz Îbrahîm Ehmed bu kadar gerçekten halkını düşünüyorsa, neden Irak Cumhurbaşkanı olan eşine bir tavır göstermesi talebinde bulunmuyor? Madem, Şanaz Îbrahîm’in akrabaları Irak’taki güçlerini kullansınlar ve Türkiye ile PKK arasındaki çatışmaları durdumaya yönelik tavır segilesinler. Zaten yasalara göre, cumhurbaşkanı ülkenin egemenliğini sağlamakla yükümlüdür. Diğer taraftan Şanaz Îbrahîm YNK’nin politburo üyesi, neden YNK Politbürosu bu durum karşısında bir tavır sergileyemiyor?”

Çiya Mihemed açıklamasının sonunda şu hususlara değindi: “Şanaz Îbrahîm Ehmed kendisi PKK ile bire bir ilişki halinde ve gösterilerine katılıyor. Belki bu durum da Türkiye’nin dikkatini çekiyordur ve bu nedenle Süleymaniye’yi PKK ile çatışmalarının çözüm meydanı olarak görüyordur.”

Diğer Haberler