PKK çeteleri Dereluk’ta Peşmerge aracına saldırdı

PKK çeteleri Deraluk’ta Peşmerge aracına saldırdı

Amediye’nin Dereluk nahiyesinde PKK’li çeteler görev istikametinde hareket eden Peşmergelere saldırdı.

Olay Dereluk’a bağlı Reşava vadisi yakınlarında gerçekleşti. Bu sabah gerçekleşen saldırıda görev alanına doğru hareket eden Peşmerge güçleri hedef alındı.  Peşmerge güçleri ise sadece savunma ve korkutma amaçlı hareket etti. 10 dakika süren olayda herhangi bir Peşmerge kaybı yaşanmadı. PKK geçtiğimiz günde aynı bölgede bir yol yapım aracında mayın patlatmış bir Peşmerge hafif yaralanmıştı.

Reşava vadisi ve yakınlarındaki Guherze ve Berçi köyleri bir dönemdir PKK’nin canlı kalkan olarak kullandığı alanlar, köylere yakın mevziler yapıyor ve köylü kıyafeti giyerek hareket ediyor. Köyün çok uzak bölgelerindeki zirveler TSK tarafından tutulmuş durumda.

PKK özellikle temmuz ayı ile beraber bu alanda büyük bir çatışma varmış gibi yansıtıyor. Ayrıca Peşmerge TSK elbisesi ile bize saldırıyor propagandası yapıyor oysa ki alanda hiçbir TSK askeri olmadığı gibi sıcak çatışma da yok.

 Kuzey Kürdistan’da savaşı sonlandıran PKK 2018 yılından bu yana Kürdistan bölgesinin en stratejik dağlarını Türk devletine vermiş durumda.

Diğer Haberler