Lahor Cengi’nin sekreteri öldürüldü, kaza mı cinayet mi? Görgü tanıkları anlatıyor

Lahor Cengi’nin sekreteri öldürüldü, kaza mı cinayet mi? Görgü tanıkları anlatıyor, Bafil Talabani, YNK; Haware Şar, Sitek Tüneli,

YNK içindeki kanlı iç hesaplaşma ve iktidar savaşı devam ediyor. Son olarak Lahor Cengi’nin sekreti olan Karwan Eli Şamari bir trafik kazasında hayatını kaybetti. Karwan Eli Lahor Cengi’nin en önde isimlerinden biriydi ve YNK’de Temmuz 2021 tarihinde başlayan iç çatışmadan sonra şu ana değin Lahor Cengi gurubundan üç önemli isimli Bafil Talabani’ye bağlı güçler tarafından öldürüldü. Karwan Eli Şamari dördüncü kişi mi? Sorusu Süleymaniye’de herkesin tartıştığı bir konu.

Lahor Cengi’ye bağlı medya olayın ilk saatlerinden itibaren olayın normal bir trafik kazası olmadığını yazdı. Lahor Cengi ve medyasına göre olay “karanlık ve kuşkuluydu” Karwan Eli Bafil Talabani ekibinin dördüncü cinayetiydi.
Olayın bugün ortaya çıkan ayrıntıları Lahor Cengi medyasının kuşkularının yanlış olmadığını gösterdi.

Kurd Post sitesinde yer alan habere göre Karwan Eli ve yanındaki güvenlik ekibi Sitek Tüneli girişinde bekleyen Taho marka siyah bir araç tarafından takip ediliyorlar.
Araç Hawara Şar adlı şehre yakın bir yerde Karwan Eli’nin aracını sıkıştırarak şaranpole yuvarlanmasına yol açıyor. Taho marka araçtakiler aracın içine giderek içindekileri çıkarıyorlar ve yardım eder süsü vererek kendi araçlarına alıyorlar. Görgü tanıklarına göre bu araca alanına değin de Karwan Eli yaşıyor.

Karwan Eli’nin daha sonra hastaneye getirilirken yolda hayatını kaybettiği belirtiliyor. Yani hastaneye cansız bedeni geliyor. Karwan Eli’nin yanındaki güvenliği ise Süleymaniye istihbarat güçleri tarafından götürülüyor, şu ana değin de bu güvenlikten haber yok.

Olayın işleyişine bakılınca Karwan Eli’nin cinayete kurban gittiği görülüyor. Zaten Karwan Eli 8 Temmuz’da başlayan Lahor Cengi Bafil Talabani çatışmasının başladığı tarihte tutuklu kalmış ve uzun süre bırakılmamıştı. Karwan Eli ünversitede öğretim görevlisiydi, Bafil Talabani tarafından görevden alındı. Kardeşi ve ailesinden pek çok kişi tehdit edildi. Karwan Eli’nin medyada Bafil Talabani “Mafyavari çete pratiğinden dolayı” eleştirdiği pek çokr videosu da mevcut.
Bafil Talabani ve ekibi Süleymaniye’de ki tüm muhalefeti korku yayarak susturuyor.

Diğer Haberler