Laleş İbadethanesi Ezidi çocukların Şengal’de PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösterdi

Laleş İbadethanesi Ezidi çocukların Şengal’de PKK tarafından kaçırılmasına tepki gösterdi

PKK ve İran yanlısı milis yapılanması Haşdi Şabi’nin Şengal’de çocukları devşirme politikası devam ediyor. Her ne kadar PKK medyası bu gerçeği gizlese bile Ezidiler PKK’nin IŞİD gibi çocuklarını kaçırdığını söylüyor ve tepki gösteriyor. Son olarak Dünya Ezidilerinin kutsal mekanı Laleş ibadethanesi de yazılı bir açıklama ile “PKK’nin kaçırdığı çocuklara tepki gösterdi.

 Laleş İbadethanesi Sînunê Ofisi’nden yapılan açıklamada, Şengal’de yasa dışı grupların yüzlerce çocuğu silahlandırdıkları, bu çocukların büyük çoğunluğunun henüz 18 yaşına bile basmadıklarını, grupların bu çalışmalarına devam ettiklerini ve bu grupların her fırsatta çocukları silahlandırdıklarını belirtti.

Laleş İbadethanesi Sînunê Temsilciliği Yöneticisi Dr. Sîlêman Fano şunları söyledi: “Şengal halkının durumu gün geçtikçe daha da kötüleşiyor. Şengal’in durumunda hiçbir yenilik olmuyor. Şu an kentte hiçbir şekilde çalışma imkanı yok. Bunun yanında yasal olmayan gruplar fırsat buldukça çocukları silah altına alıyorlar. Öte taraftan 9 yıl önce IŞİD tarafından kaçırılan, eğitilen çocuklar da henüz kurtarılmış değiller.

Şengal hala işgal altında

Dr. Sîlêman Fano açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Şengal bugüne kadar da işgal altında ve her defasında farklı yöntemlerle işgal devam ediyor. Irak Hükümeti Suriye’den IŞİD’lilerin ailelerini getiriyor ve buraya yerleştiriyor. Onların buralara tam yerleşebilmeleri için her türlü desteği sağlıyor. Oysa 9 yıldır Şengal jenosidi nedeniyle yurtlarından göç etmiş Şengallilere en ufak bir yardımda bile bulunmuyor. Şengalli mülteciler bu nedenle şu ana kadar da yerlerine dönemiyorlar.”

Diğer Haberler