PKK’nin düzenlediği Lozan Konferansında Saddam döneminde  Cahş  olan isimlerde yer aldı

PKK’nin düzenlediği Lozan Konferansında Saddam döneminde  Cahş  olan isimlerde yer aldı

PKK’nin Avrupa’daki örgütü KNK’nin düzenlediği Lozan Konferansına Güney Kürdistan’da bazı isimler katıldı. Katılan isimlerin birleşimi ise oldukça dikkat çekiciydi. Çünkü Saddam döneminde Baas ile iş birliği yapan kişiler, şimdi ki Irak hükümetinin taraftarları ve Kürdistan referandumunun karşısında olan pek çok isim de konferansta yer aldılar.
PKK, Lozan’ın 100. Yılında Lozan’da bir Konferans düzenledi. Konferans her açıdan Kürtlerin büyük tepkisin çekti. Bir tepki de konferansa katılan isimlere geldi. Çünkü Konferansta Saddam döneminde Baas rejimine hizmet eden isimlerde vardı.

Saddam’ın Bekçisi, Mülazım Muhsin’in yakın arkadaşı Lozan Konferansında

PKK’nin hem Rojava’da hem de Lozan’da düzenlediği konferansta ilginç bir isim vardı: Süleymaniyeli Dara Haci  Brahim Çarmagayi. Bu kişi eski Baas partisi üyesidir ve müsteşarlık yapmıştır. Süleymaniye halkı onu “cahşların sorumlusu” olarak tanıyor.

Bu kişi ayrıca Mülazım Muhsin’in de yakın arkadaşıdır. Mülazım Muhsin diğer adı ile Muhsin Filistin. Süleymaniye’de Baas rejiminin askeri güvenlik sorumlusu olarak yer aldı.  Saddam ona benim “Süleymaniye’deki bekçim” derdi. Yüzlerce Kürt gencine işkence yapan özel birimden sorumluydu. Süleymaniye halkı kendisini yakından tanır. Lozan konferansında kalkıp Kürdistan adına konuşan PKK’nin dostu, Dara ibrahim Çarmagi ile Mülazım Muhsin o zamanda yakın arkadaştı.

Çarmagi 2020 yılında katıldığı bir TV programında Mülazım Muhsin ile ilişkisinin devam ettiğini söylemiştir. Hatta o kadar ileri gitmiştir ki Mülazım Muhsin’in öldürüldüğü haberleri doğru değil. Sürekli kendisi ile telefonda görüşüyorum” demişti. Bu konuşmaların videoları mevcuttur.

Bugün bu Çarmagi Lozan Konferansında kalkıp Kürdistan Bölgesi’nin temsilcisi olarak kabul ediliyor, konuşuyor. PKK’nin Lozan konferansındaki Kürdistanı bölen, her parçaya farklı bayraklar yapıştıran tutumunu gözünü yuman insanların birçoğu Çarmagi gibi birer sömürgeci artığıdır. Hepsinin geçmişlerinde sömürgecilerle girdiği kirli ilişkiler vardır. Özellik de PKK Güney Kürdistan’da genelde Saddam döneminde cahşlık (koruculuk) yapmış isimleri etrafına toplayarak bunları Kürdistan Bölgesine muhalif diye sunuyor.

Süleymaniye valisinin geçmişinde de karanlık yönler var

Süleymaniye valisi Hewal Ebubekir, Goran partisinden seçildi. YNK seçim dönemin de Hewal Ebubekir’in geçmişine dair pek çok belge sundu. Bunlardan biri de zamanın gazetelerinde yayınlanan bir şiiriydi. Süleymaniye’nin şimdiki valisi Hewal Ebubekir zamanında Saddamı öven şiirler yazmış ve bu şiirler gazetelerde basılmıştı.

Hewal Ebubekir’de Saddam’ın Baas partisine üyeydi ve gençlik örgütünde yer almıştı.

Hewal Ebubekir şu anda PKK ile içli dışlı bir isim ve Süleymaniye’de konfederal sistem geliştireceğiz diyerek Süleymaniye’ye Kürdistan Bölgesinden koparmak için 4 yıl önce bir proje sundu. PKK’nin Avrupa’daki örgütü KNK’nin üyesi ve Güney Kürdistan komitesinde yer alıyor. PKK’nin yaptığı tüm toplantıların daimî üyesi.

PKK’nin Kürdistan Bölgesinde çevresinde topladığı Soran Ömer, Yusuf Muhammed vb. isimler eğer mercek altına alınırsa birçoğunun geçmişinde karanlık yönler görülecektir. Bunlar ya Saddam ya da İran istihbaratı ile içli dışlı isimlerdir.

Kuzey Kürdistan halkı bu gerçeği görmese de Güney Kürdistan halkı bilmektedir. Bunun için PKK’nin Lozan Konferansı sonrası sosyal medyada halkı PKK’nin Konferansındaki isimler için şunu söyledi: “PKK Kürdistan’ın bağımsızlığını istemiyor ki elbette Hejar Mukriyani vb kahramanları, Peşmerge komutanlarını değil ancak Güney Kürdistan’ın Hasan Hayrilerini, Diap Ağalarını etrafında toplar”.

Diğer Haberler