Mardin’de öldürülen Duhoklunun aileleri: bu olay kesinlikle tasarlanmış bir olaydır, terör ve siyasi nedenle yapıldı

Mardin’de öldürülen Duhoklunun aileleri: bu olay kesinlikle tasarlanmış bir olaydır, terör ve siyasi nedenle yapıldı

 Mardin’de geçen Ocak ayında 5 Kürdistan Bölgesi vatandaşının öldürüldüğü saldırı ile ilgili 5 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması bugün Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başladı. Sanıklardan 3’ü hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 11 yıldan 18’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Mardin-Nusaybin karayolu üzerinde 19 Ocak’ta Duhoklu iki aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada geçen ay hazırlanan iddianame Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti.

Soruşturma kapsamında tutuklu sanıklar Abdullah Kaplan ve Faris Akseven ile tutuksuz sanıklar Murat Yiğit ve İbrahim Doğan ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuksuz sanık Çiğdem Bozkurt ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ilk olarak söz alan tutuklu sanıklar Faris Akseven ile Abdullah Kaplan iddiaları kabul etmeyerek birbirlerini suçladılar.

Duruşma sanık ifadelerinin alınmasıyla devam etti. Sanık ifadelerinin ardından hayatını kaybeden Celaleddin ve Abdullah ailelerinden beş kişinin yakınları söz aldı.

Kürtçe tercüman yardımıyla ifade veren Harbi Celaleddin, “Mahkemeden hakikati ortaya çıkarmasını istiyoruz. Mahkemeye tesekkür ediyorum. Uzun bir zamandır bu ani bekliyorduk. İnaniyoruz ki Türk mahkemeleri bu olayın ardındaki hakikati bulacaktır. Bu katliama katılan herkesin, suça dahli olanların tamamının mahkemenin huzuruna getirilip cezalandırılmasını istiyoruz. Bu katliamin müsebbibi  kim ise, kim azmettici ise bunun açıklanmasını istiyoruz. Biz bu olayın bir soygun olayı olmadığını düşünüyoruz. Bu katliamdır hırsızlık olayi değildir. Biz bu olayın arkasında birilerinin yönlendirmesi olduğunu düşünüyoruz. Bunlarin katlettiği kişiler Kurdistan alimleridir. Eğer bir plan olmasaydı bu alimleri kimse öldürmezlerdi. Olayın tüm detaylarıyla açıklanması gerekiyor.”

Harbi Celaleddin, Mahkeme Başkanı’nın “Siz neden şüpheleniyorsunuz?” sorusu üzerine, “Biz bilmiyoruz ama belki siyasi bir sebep belki terör olayı olabilir. Çünkü bu olay kesinlikle tasarlanmış bir olaydır. Bize göre bu hakikatin ortaya çıkarılması gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler