Şerwan Şerwani ve Hawkar Caf meselesi, arsızlık, iki yüzlülük ve YNK- PKK’nin amacı

Şerwan Şerwani ve Hawkar Caf meselesi, arsızlık, iki yüzlülük ve YNK- PKK’nin amacı Hikmet Fidan, Behzat Dursun, Michel Temo, Çetin Göngör

YNK ve PKK geçtiğimiz gün, Şerwan Şerwani adlı Kürdistan Bölgesi vatandaşı birinin tutuklanmasına ilişkin açıklamalar yayınlayarak kınadır.  Şerwan Şerwani’nin tutuklanma nedeni ise evrakta sahtecilik yapmaktı.
Şerwan Şerwani kaçırılmamıştı, öldürülmemişti, çocuklarının yanında arabasına bomba konmamıştı. Yasalara uygun biçimde mahkemeye çağırılmış, avukatı da beraber gitmiş ve deliler ışında tutuklanmıştı.

Demokrasi mağduru adı altında “fitne inşası”

Fakat YNK ve PKK olayı çok farklı mecralara çektiler. Çünkü uzun zamandır Behdinan alanını karıştırmak için bir plan arayışındalar. Bu plana göre başını Şerwan Şerwani’nin çektiği bir gurubu “mağdur ve demokrasi kahramanı” göstermek istiyorlar.

Oysa ki ne tutuklananlar gazetecidir ne de ortada bir mağdur vardır. PKK ve YNK’nin “Behdinan tutukluları” diye ad verip ortaya attığı gurup sadece ve sadece bir fitne inşa çalışmasıdır. Rudaw gibi medya organları da aynı ismi kullanarak bu oyuna hizmet etmiştir.

Şerwan Şerwani meselesinde YNK ve PKK iki yüzlüdür. Şerwan Şerwani hakkında mahkeme tutuklama emri verdiği gün birer mesaj yayınlayarak bunu “demokrasiye darbe” olarak değerlendirmişlerdir. Etraflarındaki bir gurup medya sever, popülist isim ve kurumu harekete geçirip açıklamamlar yaptırmışlardır. Ayrıca konsolosluklara baş vurarak Kürdistan Bölgesi’nde gazetecilerin hayatının tehlikede olduğunu söylemişlerdir.  Yani aslında PKK ve YNK’nin ortak amacı sadece Kürdistan Bölgesi’nin imajını lekelemek ve manipülasyon yapmaktır.

Cinayet Demokratik, tutuklamak anti-demokratik mi?

KCK Dış ilişkiler Komitesi ve YNK adına Şerwan Şerwani’nin tutuklanmasını kınayan açıklamalar oldukça dramatikti. Eğer bu her iki partinin hakikati bilinmezse belki gerçek tutumları olduğun düşünüle bilirdi. Fakat her iki tarafı da despotik yöntemler, cinayetler ve karanlık işler konusunda oldukça başarılı iki isimdir.

Bu iki yapının demokrasi ve hak mücadelesi verdiğini söyleyen kişilerde iki yüzlüdür. YNK, kendi emekçi Peşmergesi ve Anti Terör güçleri sorumlusu Hawkar Caf’ın ve çocuklarının bulunduğu arabaya bomba koyup, uzaktan kumanda ile patlatıyor. Ama Şerwan Şerwani için sokağa çıkanlar bunu normal görüyor. Demek ki bu sözde demokrasi kurumları için cinayet serbest, tutuklamak yasaktır.

Suçlu arsız ise haklı suçlu olur

PKK’nin durumu ise YNK’den çok daha vahimdir. PKK’nin olduğu yerde bireysel, toplumsal hiçbir hak yoktur. İnsanların tek hak ve görevi PKK’ye hizmettir. PKK’nin elinde Kuzey’de, Rojava’da PKK’yi eleştirdiği için katledilen onlarca insanın kanı vardır. PKK öyle bir demokrasi havarisi olacaksa önce ellerindeki vatansever kanına bakmalıdır. O elde Hikmet Fidan’ın, Ferit Uzun’un, Çetin Göngör’ün, Mişel Temo’nun, Behzat Dursun’un kanı vardır.

Şerwan Şerwani bir demokrasi kahramanı veya mağduru değildir. YNK ve PKK ise demokrasiden söz edecek taraflar değildir. Eğer bir demokrasi mağduru varsa YNK’nin patlattığı arabadaki Hawkar Caf ve iki küçük kızı, yaralan eşi mağdurdur. Buyurun önce onların öldürülmesini kınayın.

Denir ki eğer “suçlu arsız ise haklı suçlu olur”, Şerwan Şerwani meselesin de de YNK, PKK ve etrafındakiler hem suçlu hem iki yüzlü hem de arsızdır.

Diğer Haberler