PKK’nin sponsor olduğu Lozan Konferansı’nda  Kürdistan dörde bölündü

PKK’nin sponsor olduğu Lozan Konferansı'nda  Kürdistan dörde bölündü, KCK, PKK; YNK; Ala Rengin, Kürdistan Bayrağı, Teşkilat-ı İçtimaiye, Ağrı, Şeyh Said, rojhilat, Mahabat, PJAK, Rojava, Tewgere Azadi

Kürtlere fiziki ve kültürel soykırımın yolunu açan, Kürdistan topraklarını resmi olarak devletler arasında bölen Lozan Konferansı’nın 100’üncü yıl dönümünde Kürtler birçok yerde etkinlik düzenledi. Bu etkinliklerden biri de PKK’nin Avrupa’daki diplomasi çalışması yapan hareketi KNK’nin öncülük yaptığı konferans oldu.  PKK’nin son 9 yıldır stratejik ittifak yaptığı YNK ve bazı başka şahsiyetlerde toplantıda hazır oldu.

Konferans için büyük bir tantana koparıldı. PKK medyası bir hafta boyunca bu konferansın propagandasını yaptı ve YNK medyası da ona eşlik etti. Fakat açık söylemek gerekirse konferans bir riyakarlık konferansıydı. Konferansın öncüsü PKK ve yancısı YNK kendi kir ve paslarını, Kürdistana karşı yaptıkları ihanetleri bu konferans ile örtmek istemişlerdir. Biraz bilinçli bir insan konferansa bakınca konferansın ne amaçla yapıldığını anlar.

PKK’nin geçmişini, siyasetini bir yana bırakalım Ala Rengin karşında ki tutumu bile gerçekleri ortaya koymaya yeter de artardır. PKK Konferansta yaptığı sunumda Kürdistan’ı dört ayrı bayrakla gösterdi.
Yani her parçanın ayrı bayrağı var.  Ala rengin ise sadece Güney Kürdistan’ın bayrağıymış gibi gösterildi. Oysa ki Ala Rengin’i Kuzey Kürdistan’ın vatansever evlatları çizmiştir. Daha 1920 yılında Teşkilat-ı içtimaiye Cemiyeti Ala Rengini kabul etmiştir. Ağrı ve Şeyh Said isyanında kaldırılmıştır. Fakat PKK Kuzey’in temsilcisi olarak KCK bayrağını göstermiştir.

KCK bayrağı Kuzey Kürdistan’ı temsil eder mi?

KCK bayrağı PKK’nin 40 yıldır zırt pırt değiştirdiği onlarca örgüt sembolünden biridir. 2005 yılında Öcalan’ın hala anlaşılmayan o şaibeli konfederalizm önerisinin bayrağıdır.  KCK bayrağı PKK’nin kendini yasallaştırmak için dağda kurduğu, Bese Hozat, Cemil Bayık gibi isimlerin yönettiği örgüttün sembolüdür. Dağda üç beş kadrosu ile yaptığı toplantıda kabul edilmiştir.

Kuzey Kürdistan halkının yarısı o bayrağın ne olduğunu bile bilmiyor. Bilenlerin yarası da kabul etmiyor. Şimdi biz kalkıp Ağrı dağı direnişçilerinin, Şeyh Said’in kabul ettiği bayrağı ret edip Duran Kalkan ve Mustafa Karasu’nun söylediği bayrağı mı kabul edeceğiz hiç olmaz.

PKK haddini aşmış, Doğu Kürdistan’a da bayrak çizmiş

Rojhilat halkı ve siyasi partileri Ala Rengin’i kendi bayrağı olarak kabul ediyor. Şimdi değil 1946 yılından bu yana bu bayrak kabul ediliyor. Rojhilat halkı her yıl bayramda, Newroz’da her yerde bu bayrakla eylem yapıyor, kutlama yapıyor. Sadece geçen yıl bile Jina Amini isyanında bu bayrağın altında yüze yakın şehit verdi, bu bayrakla İran askerleri ile çatıştı. Hala Meriwan’da, Sine’de, Mahabad’ta; Saqiz’da şehitlerin mezarlarına bu bayrak çiziliyor.

Ama PKK Rojhilat halkına atanmış bir kayyum gibi bir de kalkıp onlara bayrak belirliyor.  PJAK diye kendi kurduğu çoluk çocuktan derme partisi Ala Rengin’i kabul etmediği için sözde Konferans ta Ala Rengin’i Rojhilat’ın sembolü olarak görmemiş.
Rojava ise bambaşka bir meseledir. Onların o üç renkli bayrağı da PKK’nin kayyum sistemi ile belirlenmiştir. Bu halkın tarihinden, bağrından kopan bir bayrak değildir.

PKK lütfetmiş Güney Kürdistan için Ala Rengin’i kabul etmiş

PKK, Kürtlerin yüz yıllık bayrağını lütfetmiş Güney Kürdistan için kabul etmiş. Aslında gerçeği söylemek gerekirse PKK gücü yetse onu da kabul etmeyecek yerine Tewgere Azadi adlı kendi partisinin bayrağını koyacak. Fakat tepki çekmemek, kendi gerçek amacını gizlemek için mecbur Ala Rengin’i Güney Kürdistan için kullanmış. Kaldı ki PKK Kürdistan Bölgesel Yönetimi bile dememek için kırk takla atıyor. Tek kelime Kürtçe konuşmayan Mustafa Karasu bile kalkıp “Başure Kurdistan” diyor. Oysa ki orası Lozan’ın Kürtlere biçtiği statüsüzlük kefenini “Kürdistan Bölgesel Yönetimi” adı ile yırtmıştır. Kürdistan Bölgesel Yönetimi demek Lozan’ı  yenmek demektir.

Bunun için Kürdistan Bölgesel Yönetimi etrafında birleşmek gerekmektedir. Oysa ki PKK’nin yaptığı tam tersidir. Kürdistan Bölgesel Yönetimin dibini oymakta, tüm Kürdistan karşıtları ile ittifak yapmaktadır.

Bayrak meselesi PKK’nin gerçek amacının dışa vurumudur.

 Şengal’i Kürdistan’dan koparmak isteyenler Lozan’a karşı olamaz. Şengal’e Kürdistan Bayrağı değil Irak bayrağı asanlar Kürdistan’a karşı olamaz.

Kürdistan Bölgesi’ne karşı Haşdi Şabi ile iş birliği yapanlar Lozan’a karşı olamaz.

 PKK kırk tane Lozan Konferansı bile yapsa kendi gerçeğini gizleyemez.

PKK’nin konferansı Lozan’ı yenmek için değil, Kürdistan Bölgesine karşı güç biriktirmek içindir.

Diğer Haberler