PKK’nin canlı kalkan olarak kullandığı Biradost köyleri iki gündür TSK tarafından vuruluyor

PKK’nin canlı kalkan olarak kullandığı Biradost köyleri iki gündür TSK tarafından vuruluyor

TSK ve PKK arasında ki şaibeli çatışma süreci en çok Kürdistan Bölgesi’ndeki halkın hayatını olumsuz etkiliyor.  Köylüler iki taraf arasındaki çatışmanın kurbanı oluyor.

Dün akşam üstünden bu yana Türk savaş uçakları Biradost bölgesindeki Kunekotr, Şekif ve Birikim alanlarını bombaladı. Bu alanlar Soran ilçesinin Sidekan nahiyesine bağlı.

Bölgede dünden bu yana var olan hareketlilik şu saatlere değin devam ediyor. Dünkü bombardmanda Ramin Firset Hemedemin adlı bir çocuk yaralandı.

Bu alan uzun yıllardır PKK’nin üslendiği bir alan. Son olarak 2019 yılında PKK’nin 1980’lerden beri bulunduğu ve 1990’dan bu yana kontrol ettiği Şekif dağı 2 saat içinde hiç çatışmasız Türk devletine verilmişti.  Dağları çatışmasız teslim eden PKK bu kez köylerin kenarına tünel ve kanal kazarak “işgale karşı mücadele ediyoruz” diyor.  Canlı kalkan olarak kullanılan halk ise TSK tarafından vuruluyor. Güney Kürdistanlı aydınlar bu savaşın bir danışıklı dövüş olduğunu ve amacın Kürdistan Bölgesi’nin işgal edilmesi olduğunu söylüyorlar.

Diğer Haberler