PYD’nin failli meçhulleri: Kürt siyasetçi 11 yıl önce kaybedildi

PYD’nin faille meçhulleri: Kürt siyasetçi 11 yıl önce kaybedildi, PYD; PKK; Rojava, Qamişlo, Behzad dursun, Nusret Birhik, Mişel Temo, JİTEM

11 yıl önce Qamişlo’da Kürt siyasetçi Cemil Omer Ebu Adil PYD’ye bağlı güçler tarafından kaçırıldı. Akibeti ise hala bilinmiyor.

HDKS (Hezen Demokrat a Kurdin Li Suriye) yöneticisi olan Cemil Omer partinin yürütme kurulunda yer alıyordu.
Çevresinde sevilen bir isim olan Cemil 1953 yılında Qamişlo’da dünyaya gelmişti. Geçmişte PKK ile ilişkili olan ve ilk yıllarında PYD örgütlenmesine destek sunan Cemil zaman içinde PYD’nin amaçları ve Pratik politikaları nedeni ile eleştiriler yapmış ve PYD’den ayrılmıştı. Kurulan HDKS saflarında yer alan Cemil halk içinde sevilen, çalışkan ve emekçi bir isimdi.
PYD Cemil’in halk tarafından rağbet görmesinden çekiniyor ve zaman zaman tehdit ediyordu. 11 yıl önce 13 Temmuz günü kaçırıldı. Ailesinin ve partisinin tüm uğraşlarına rağmen kendisinden haber alınamadı.

PKK’nin Rojava’daki seksiyon örgütü olan PYD 2012 yılından sonra Rojava’da kendisi dışındaki tüm örgütlere karşı JiTEM tarzı kontro eylemler yaptı. Türk tarzı bu yıldırma siyasetinde pek çok insan kaçırıldı, öldürüldü, cenazesi yol kenarına atıldı ve adına faili meçhul dendi. Nusret Birhik, Behzat Dursun, Mişel Temo ve onlarca öncü kadro katledildi. Onlarca insanın akibeti ise bilinmiyor.

Demokrasi öncüsü oluğunu söyleyen PYD ve PKK şu ana değin Rojava’da tekçi bir sistemle halka zulüm uyguluyor.

Diğer Haberler