Doğu Kürdistan’da korkutan gelişme: Sıcaklık 50 dereceyi geçti, büyük bir yağış ve sel bekleniyor

Doğu Kürdistan’da korkutan gelişme: Sıcaklık 50 dereceyi geçti, büyük bir yağış ve sel bekleniyor, urmiye, İlam, Loristan, kirmanşan, Sine Rojhilat

 

Doğu Kürdistan’ın ilam şehrinde sıcaklık 50 dereceyi geçti, şehirdeki metroloji yetkilileri sıcaklık sonucunda bu hafta içinde şiddetli bir sağanak ve sel için uyarı yaptı.

İlam metroloji müdürlüğünün verdiği bilgiye göre dün yani 14 Temmuz Cuma günü sıcaklık 50 dereceyi geçti ve önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bugün sıcaklığını 2-3 derece artması bekleniyor. 18 Temmuz günü ise 3-4 derecelik bir artış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri halkı evden çıkmama konusunda uyardı.

Ayrıca Urmiye Eyaleti’nde de kuvvetli yağış bekleniyor. 15 Temmuz günü başlaması beklenen yağmurun yer yer doluya çevirmesi ve hafta sonuna kadar sürmesi ve beraberinde sellere yol açması bekleniyor.

Sine’de ise hava sıcaklığı gittikçe yükseliyor. Sıcaklığın bugün 44 dereceye ulaşması ve ayın 18’ine değin de sürmesi bekleniyor.  Kirmanşan’da sıcaklık yer yer 49 dereceyi bulacak ve ayın 18’inden sonra düşecek. Loristan’da ise sıcaklık mevsim normallerinde seyrediyor.

Diğer Haberler