Sabri Ok’tan şüphe uyandıran açıklama: Önderliğimize tehdit mektupları gidiyor

Sabri Ok’tan şüphe uyandıran açıklama: Önderliğimize tehdit mektupları gidiyor imralı, MİT, Kandil; Rojava, Karayılan Efrin, Öcalan Rus Heyet Sterk TV

PKK Yöneticilerinden ve KCK yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok PKK’nin Avrupa’da yayın yapan gazetesi Sterk TV’ye konuştu.  Ok konuşmasında Abdullah Öcalan’ın İmralı’da ki durumunu değerlendirdi.
Öcalan üzerinde büyük bir tecrit olduğunu iddia eden ve tıpkı Fransa’da bir çocuğun öldürülmesinde “nasıl Fransızlar sokağa çıkmışsa Kürtlerde Öcalan için sokağa dökülmelidir” diyen ve bunun için çağrı yapan Sabri Ok’un konuşmasında ki çelişkiler ise dikkatlerden kaçmadı.

PKK nereden bilgi aldı?
Sabri Ok’un konuşmasında dile getirdiği bazı hususlardaki çelişkiler ise dikkatlerden kaçmadı.

Ok konuşmasında önce Abdullah Öcalan ile 28 aydır görüşme olmadığını söyledi. Hemen ardından da Öcalan’a ilişkin yeni bilgiler verdi. Sabri Ok’un şu sözleri dikkat çekti: “adressiz, isimsiz mektuplar işgalci devlet ve İmralı idaresi tarafından Rêber Apo’ya verilmiştir. O mektuplarda Rêber Apo’ya, ‘Sana öyle bir zehir vereceğiz ki, o zehirle hayatını kaybedeceksin. Cesedini yiyen böcekler bile zehirlenerek ölecek” yazmışlar. Yine, ‘Gün be gün öleceksin ama farkına varamayacaksın’ demişlerdi.

Sabri Ok’un konuşmaları Kürtler içinde tartışma yarattı. “Madem ki Öcalan ile görüşme yok o zaman Sabri Ok bu bilgileri nereden aldı?” sorusu sorulmaya başlandı.

İmralı-Kandil ilişkisi kesintisiz devam etti

PKK 1999 yılında Öcalan’ın Türkiye’ye geldiği tarihten itibaren birçok zaman “İmralı’da tecrit var, önderliğimizden haber alamıyoruz, önderliğimize işkence var, önderliğimiz zehirlendi” gibi pek çok açıklama yaptı. Zaman için de tüm bunların doğru olmadığı, Öcalan’ın zehirlenmediği ve aslında Kandil ile ilişkilerinin hiç kesilmediği ortaya çıktı.

Örneğin 24 Mart 2018 tarihinde yani PKK güçleri Efrin’den çekildikten ve Türkiye tarafından işgal edildikten birkaç gün sonra açıklama yaparak “Türkiye ve Rusya arasında stratejik bir ittifak yapılmıştır. Afrin’deki direnişi durdurmak için bir heyet olarak İmralı’ya gitmişler” ifadelerini kullandı.  Bu bilgilere ise PKK’nin ancak devlet kanalı ile ulaşabileceği biliniyor. PKK bir daha bu konuyu da gündeme getirmedi.

Sabri Ok, MİT’e yakınlığı ile biliniyor

Yine 2010-2012 yılları arasında da İmralı’da tecrit var dendiği dönemde de PKK ve mit görevlilerinin görüştüğü ve İmralı’dan Kandil’e mektup akışı oluğu biliniyor.

Ayrıca Sabri Ok ismi de önemli çünkü Ok daha önce Abdullah Öcalan’ın “benim Türkiye temsilcim” diye atağı kişi. Öcalan İmralı’dayken adayı birkaç kez ziyaret ederek Öcalan ile görüşmüş bir isim. Ayrıca MİT’in de yakından tanıdığı ve sürekli olarak ilişki kurduğu bir isim olarak biliniyor. Hatta Sabri Ok için “MİT’in PKK’deki adamı” deniyor.

Sabri Ok’un 2017 yılında Rojava’ya geçtiği ve burada da mit ile görüştüğü de biliniyor.

Bu nedenle Sabri Ok’un yaptığı açıklamadaki çelişkinin bir söz hatası olmadığı düşünülüyor. Öyle görünüyor ki yine PKK ve Türk devleti arasında yine kamuoyundan gizlenen görüşme trafiği var.

Diğer Haberler