Kerkük: YNK ve PKK şaibeli ittifaklarını seçimlerde devam ettirmek için harekete geçti

Kerkük: YNK ve PKK şaibeli ittifaklarını seçimlerde devam ettirmek için harekete geçti

PKK ve YNK’nin şaibeli ortaklığı devam ediyor.  2015 yılından bu yana Kürdistan Bölgesi’nin stüsünü zayıf düşürecek bir çok çalışmaya ortak imza atttılar. PKK ve YNK’nin önümüzdeki seçim döneminde de bu ittifaklarını devam ettireceği yönünde bilgiler geliyor.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Kerkük’te tek başına seçimlere girmeye çekindiği için Kürdistani taraflara seçimlere birlikte girme ve ortaklık yapma çağırısında bulunuyor ama öte taraftan Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) bağlı bir grubada teklif götürerek seçimlerde ortaklık yapmak istediğini belirterek, medet umuyor.

Basnews’in ulaştığı bilgilere göre, YNK Kerkük Ofisi’nden bir heyet Tevgera Azadî Kurdistan’ı (Kürdistan Özgürlük Hareketi) ziyaret ederek, seçimlerde Kerkük’te ortak listeyle girmeyi teklif etti. Zaten PKK Irak genel seçimlerinde bir çok yerde YNK’li adayları destekledi. Ama PKK’nin desteklediği hiç bir yerde YNK adayları başarılı olamadılar. Bu durumda da görüldüğü gibi YNK ile PKK’nin Kerkük’te aslında hiç bir karşılığı bulunmuyor.

Diğer taraftan Kürdistani partiler seçimlerde hiç bir şekilde YNK ile aynı listede yer almak istemiyorlar. Bunun sebebi de YNK’nin 16 Ekim 2017’de Kerkük’te yaptığı ihanet olarak gösteriyorlar.

Konuya ilişkin Basnews’e yaptığı açıklamalarda Sûre Mergeyî şunları söyledi: “YNK irtibata geçmediği hiç bir kesim kalmadı. En son kimseden yüz bulamayınca PKK’yi razı etmeye çalışıyorlar. Kerkük’te PKK ile ortaklık yapmayı hedefliyorlar. Oysa Kerkük sınırları içerisinde yaşayan halk da PKK’den rahatsızlar ve artık taraftarları bulunmuyor. YNK geçmişte bazı seçimlerde PKK’den faydalandığı için bu defa da aynı şekilde faydalanacağını umuyor. Ama Kerkük’te PKK oylarından artık fayda görmesi mümkün değil.”

Sûre Mergeyî açıklamasının devamında şunları söyledi: “YNK şu an Kerkük’te 16 Ekim ihanetinden dolayı durumunun iyi olmadığını biliyor. Kendisini destekleyen herkes koptu ve bundan dolayı bağıra çağıra yeniden destek bulmaya çalışıyor.”

 

Diğer Haberler