Irak resmi medyası: Kürdistan Bölgesi Iraklıların özgürlük alanı

Irak resmi medyası: Kürdistan Bölgesi Iraklıların özgürlük alanı

 Irak resmi medyası paylaştığı haberde, Kürdistan Bölgesi’nin Iraklıların yaz sıcaklarından kaçmak için özgürlük alanı olduğunu belirtti.

Irak Hükümeti’ne bağlı resmi yayım organı El Sebah Gazetesi bugün paylaştığı haberin başlığını, ‘Kürdistan Bölgesi Iraklıların sıcaklardan kaçma özgürlük alanı olarak anlattı ve Irak’ın farklı vilayetlerinden insanların sıcak havalardan kaçarak Kürdistan Bölgesi’nin doğal güzelliklerine, serin iklimine yöneldiklerini yazdı.

Konuyla alakalı açıklama yayımlayan Kürdistan Bölgesi Turizm Genel Müdürlüğü Sözcüsü Îbrahîm Ebdulmecîd, emniyet birimleri ile turizm müdülüğü ekiplerinin ortak çalışmalarıyla ziyaretçiler için bütün kolaylıkların sağlandığını, ziyaretçilerin ağırlıklı kullandıkları otel, restorant ve ziyaret alanlarının sürekli olarak denetlendiğini ifade etti.

Ahmed Bağdadi isimli turistin görüşlerini de paylaşan Irak resmi gazetesi, Iraklıların her yıl yaz resmi tatilini sabırsızlıkla beklediklerini, tatillerin başlamasıyla Kürdistan Bölgesi Başkenti Erbil’e gelerek güzel zamanlar geçirmeyi istediklerini dile getirdi.

Irak Resmi Gazetesi haberin devamında, Erbil Turizm Müdürlüğü’nün verilerini de paylaşarak, Kurban Bayramı’nda 144 bin, Ramazan Bayramı’nda da 63 bin turistin Erbil’i ziyaret ettiğinin altını çizdi.

Diğer Haberler