PYD’nin işkencesinde hayatını kaybetmişti, Emin İsa’nın katledilmesinin üstünden iki yıl geçti

PYD’nin işkencesinde hayatını kaybetmişti, Emin İsa’nın katledilmesinin üstünden iki yıl geçti, Mazlum Abdi, KDP-S; işkence

Emin İsa hepimiz onu işkence görmüş cenazesinin buzlu fotoğrafları ile tanıdık. Oysa o hayat dolu, 35 yaşında iki çocuk babası, vatanını seven bir Kürttü. Fakat PYD’nin Rojava’da uyguladığı baskıcı rejimin kurbanı oldu.

Emin İsa 28 Haziran 2021 tarihinde PYD güçlerince kaçırıldı. 27 gün boyunca yeri konusunda ailesine bilgi verilmedi. Ve 27’inci gün ailesine cenazesi teslim edildi. Cenaze de işkence izleri vardı.
PYD’nin cezaevi dediği hukuksuzluk sarmalının kurbanı olan Emin isa PDK-S’nin üyelerinden biriydi. Siyasi kimliğinin dışında da çevresinde sevilen, saygılı bir insandı. Birçok PYD ve ona bağlı karanlık güçler tarafından tehdit edilmişti. Son olarak ise ağır işkence gördü.

PYD cenazesinin apar topar gömülüp olayın üstünün kapatılması için çaba harcadı. Fakat ailesi ve yol arkadaşları durumu kabul etmedi.  Olay gündemleşti. PYD ve uzantıları olayı ret etti. Sahte bir doktor raporu yayınladılar. Mazlum Abdi olayın araştırılacağını söyledi fakat bu araştırma hiçbir zaman gerçekleşmedi.  Katil ve katiller hala dışarda.

PKK’nin Rojava’da değişik adlara sahip kurumları Ciwanen Şoreşger, HSD, PYD ve değişik isimlerle hak ihlallerine devam ediyorlar.

Emin İsa’nın bedeni üzerinde mahkeme doktoru tarafından yapılan otopsi sonucuna göre ağır işkenceler gördüğü belgelendi.  Savcılığa bağlı otopsi ekibi on madde de işkence olduğunu belirtti.

1-Ağız ve çenede kırıklar

2- Dişlerde kırılma

3- Dizlerde darp sonucu ezilmeler

4- Başın arka tarafında ve boyunda sert bir cisimle vurmaya bağlı ezilme

5- Başın arka kısmından belde kuyruk sokumuna kadar yanık izleri

6- Beyinde darba bağlı hasar

7- Yüzün sol tarafında jilet gibi kesici bir aletle yapılan kesikler

8- El ayasından koltuk altı ve omuzlara kadar uzanan yanık izleri

9- Batın da darba bağlı hasarlar

10- Cinsel organ ve belde elektrik verilmeye bağlı yanıklar ve izler

Diğer Haberler