Bugün 37’si çocuk 272 Kürd’ün katledildiği  Kobanê katliamının yıldönümü

Bugün 37’si çocuk 272 Kürdün katledildiği Kürt'ün  Kobanê katliamının yıldönümü

Kobani dört parça Kürdistan’ın kızları ve oğullarının bedenlerini siper ettiği Kürdistan şehri. 25 Haziran 2015 yılında büyük bir katliam ile yüz yüze kaldı.

Kobanê kentinin Peşmerge Güçleri ve YPG’nin ortaklaşa IŞİD’den kurtarılmasının üzerinden 5 ay geçmemişti ki, YPG kıyafetleri giyen 80 IŞİD üyesi

kentin birçok köyüne girerek barbarca bir katliam yaptı. Ramazan ayında gerçekleşen bu katliamda evlerin kapılarını çalan ve YPG’li olduklarını söyleyen IŞİD üyeleri çocuk, kadın, genç, yaşlı demeden insanları taramaya ve başlarını kesmeye başladılar.

Kobani’nin etrafını sararak ilk saldırıyı kent merkezine 27 kilometre mesafede bulunan Berxbotan köyünde gerçekleştirdi. Daha sonra Mürşit Pınar Sınır Kapısı’nda bomba yüklü bir araç patlatarak katliamlara başladı.

İki saat içerisinde 272 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 37’si çocuk, 2’si hamile olmak üzere 77’si kadındı. 93 çocuk yetim ve öksüz kaldı. 267 kişi ise yaralandı.

Kobani olayı Kürtler içinde infiale yol açtı. Her yerde olay protesto edildi. Fakat şimdiye değin Kobani’deki katliamda güvenlik eksikliğinden dolayı Rojava yönetimi bir öz eleştiri vermedi, sorumlular yargılanmadı.

Diğer Haberler