Rojava: üç PKK kadrosu MİT ile çalıştığı iddiası ile tutuklandı

Rojava: üç PKK kadrosu MİT ile çalıştığı iddiası ile tutuklandı

Rojava’da son aylarda istihbarat örgütlerinin çalışmalarına dönük ilginç gelişmeler yaşanıyor. Araçlara yapılan saldırılar ve bir çok yönetici hayatını kaybettikten sonra bir “ajan avı” başladı. Fakat bu ajan avında PKK ve PYD medyası sürekli olarak sivil, yoksul insanları haber yapıyor. Baskı altında verilen ifadelerin yer aldığı videolar yayınlanıyor, böylelikle halka psikolojik baskı yapılıyor. Oysa ki şu ana kadar değişik istihbarat örgütleri ile çalıştığı için tutuklanan PKK’nin Kuzeyli ve Rojavalı pek çok kadrosu da var.

En son olarak Haseki’ye bağlı Til Temer’de üç PKK kadrosunun Türkiye istihbarat teşkilatı MİT ile çalıştığı suçlaması ile tutuklandığı.

Darka Mazi’nin yerel kaynakları YPG’ye bağlı Anti-Terör güçlernin 5 Mayıs tarihinde Şiyan Amed kod adlı bir Kuzey Kürdistanlı PKK kadrosunun tutuklandığını belirtti.  Kendisi de Amedli olan Şiyar Amed’in Tel Temir’de cephane biriminde sorumlu olduğu belirtildi. Tutuklanan sadece Şiyar değil beraberinde ismini öğrenemediğimiz iki kişi daha bulunuyor.

PYD Anti Terör güçlerinin Şiyar Amed’i Türk istihbaratı ile ilişkilenmek, bilgi vermek ve HSD’nin kritik noktalarına GPS yerleştirmekle suçladığı belirtiliyor.

Rojava’da son dönemde PKK’nin Kuzey Kürdistanlı kadroları ve üst düzey yöneticiler hedef oluyor. PKK şu ana değin MiT’in bu denli isabetli nokta operasyonlarının nasıl yaptığı konusunda hiçbir açıklama yapmış değil. Oysa ki Güney’de alenen gezen kadrolarının Süleymaniye gibi şehirlerde vurulmasında bile istihbaratın KDP tarafından verildiğini iddia etmektedir.

 

Diğer Haberler