Rojava: Ciwanen Şoreşger bürosunu basıp askerlik için kaçırılan kızlarını kurtardılar

Rojava: Ciwanen Şoreşger bürosunu basıp askerlik için kaçırılan kızlarını kurtardılar

Rojava’da PKK’nin gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger’in kaçırdığı çocuklar trajik ayrılıklara konu oluyor. Bu kez ise bir aile büyük bir direnişle kızlarını kurtarmayı başardı.

Üç gün önce yine Ciwanen Şoreşger adlı örgüt tarafından 13 yaşındaki bir çocuk kaçırıldı. Qamişlo’da kaçırılınan Hevi Mehmud isimli çocuk bir anda ortadan kayboldu.
Ailesi ilk saatlerden itibaren olayı medyaya yansıttı ve çocuklarını istedi. Başvurduğu PYD’ye bağlı Özerk Yönetim kurumaları çocuktan haberleri olmadığını söyledi.

Kaynaklarımız belirttiğine göre; küçük Hevi’nin ailesinin kızlarının Qamişlo’da ki Gençlik Merkezi’ne götürüldüğünü öğrendi. Küçük Hevi’nin ailesi ve akrabalarından oluşan onlarca kişi Gençlik Merkezini bastı.

Yerel kaynaklara göre; Gençlik Merkezi denen yapının önünde gençlik çalışanları ile aile arasında sözlü ve fiziksel gerginlik yaşandı. Fakat aile zorla içeri girmeyi başardı ve kızlarının yerini tespit ederek eve geri götürdü.

Ailenin ısrarı küçük Hevi’yi kurban olmaktan kurtardı. Fakat Rojava da bu şansa sahip olmayan yüzlerce aile ve çocuk var. Tüm girişimlerine rağmen kurtarılamıyorlar. PKK’nin Rojava’da ki gençlik yapılanması Ciwanen Şoreşger çok sayıda çocuğun kaçırılarak silah altına alınmasından sorumlu bir yapı. Çocuklar askeri eğitimden geçiriliyor. Eve dönmek isteyenler tedbir olarak firar etmesin diye Gare, Şengal vb alanlara gönderiliyor.

Diğer Haberler