Rojava: Örgütten ayrılmak isteyen 4 Kuzey Kürdistanlı PYD asayiş tarafından kurşuna dizildi

Rojava: Örgütten ayrılmak isteyen 4 Kuzey Kürdistanlı PYD asayiş tarafından kurşuna dizildi, Rojava, PKK; HSD;

PKK’den ayrılmak isteyen dört gerillanın daha trajik biçimde kurşuna dizildiği öğrenildi

Darka Mazi kaynakları, Mayıs ayında Rojava’da yaşanan olayda dördü de Kuzey Kürdistanlı olan PKK üyesinin kurşuna dizildiğini belirtti.
Örgütten ayrılmak isteyen dört kişi gizlice Haseki’den Derik’e gelerek sınırda Türkiye güçlerine teslim olmak istedi. Fakat sınır üzerinde iken YPG güçleri tarafından fark edilerek tutuklanıyorlar.

Kaynaklarımızın belirttiğine göre bu dört PKK üyesi önce cezaevine gönderiliyor. Daha sonra ise burada kurşuna dizilerek öldürülüyorlar. Kaynaklarımız cenazelerin Haseki’nin Şedadiye nahiyesinde toprağa gömülüyor. Dördü de Kuzey Kürdistanlı olan bu kişilerin ailelerinin tepki göstermemesi için PKK’nin tek tek başka çatışmalarda vurulmuş gibi şehit ilan edeceği belirtiliyor.

Vurulan dört kişinin kimliği ise şöyle:

1.Adı Soyadı: Salih Ebdulla Çelîk

Kod adı: Berxwedan Agir

Anne adı: Hisine

Doğum yeri: Mardin-Kızıltepe

2- Adı Soyadı: Botan Orhan Serdar

Kod adı: Hakan Aydin

Anne adı: Saadet

Doğmu yeri: Muş

3-   Adı Soyadı: Erkan Temer Dekîr

Kod adı: Cegerxwî

Anne adı:  Zaîde

Doğum yer: Amed

  1. Adı: Serhed Abdurrahman Dinlî

Kod adı: Dilovan Cûdî

Anne adı: Xunav,

Doğum yeri: Şırnak

Kadrolar kaçmaya mecbur kalıyor

PKK kadroları ayrılmak isteyince hain ilan ediliyor

Rojava Kürdistan’ınında ki  YPG ve HSD adlı askeri yapılarda PKK kadrosu olmayan Araplar ve Kürtlerde var. Fakat yapının çoğunluğu PKK kadro eğitimine götürülmüş kişilerden oluşuyor. Bu kişiler örgüt ne derse oraya gidiyor. Özellikle de Kuzey Kürdistan’dan direk katılan veya Gare gibi Kürdistan Bölgesi’ndeki PKK kamplarından gönderilenlerin hepsi PKK kadrosu olarak kabul ediliyor. Bu kişilerin örgütten ayrılması kabul edilmiyor.
Örgütten ayrılan kişiler hain ilan ediliyor ve ölüm cezası ile yüz yüze kalıyor.
Bu nedenle PKK içindeki kişiler örgütten ayrılmak isteyince bunu açık söyleyemiyor. Onurlu bir ayrılmaya izin verilmiyor. Kürdistan Bölgesi’ndeki kadrolar direk Peşmerge güçlerinin yanına geliyor ve normal bir hayat sürüyor. Rojava’da ise bu imkân yok. Bunun için pek çok kadro Türkiye sınırından geçerek Türk devletine teslim oluyor. Yaşları 16-22 arasında olan bu kişiler sınırı geçerce Türk devletine gidiyor. Geçemezse de PKK tarafından öldürülüyor.
Tüm dünyaya demokrasi götürdüğünü söyleyen PKK hareketi kendi içindeki kadroları mülkü olarak görüyor ve bireysel haklarını gasp ediyor. Kadrolar bir kez PKK’ya gittikten sonra ölene hizmete mahkum ediliyor. Örgütten ayrılanların bazıları da öldürülüyor.

Diğer Haberler