Rojava: Ciwanen Şoreşger yöneticisinin tecavüzünden hamile kalan çocuk intihar etti

Rojava: Ciwanen Şoreşger yöneticisinin tecavüzünden hamile kalan çocuk intihar etti, Kobani, PKK; Rojava, Mizgin

PKK’nin Rojava’da ki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger muhaliflere saldırdığı kadar toplum içinde pek çok başka sosyal yaraya da sebep oluyor. En son 17 yaşındaki Mizgin bu örgütün kurbanı oldu.

Darka Mazi’nin Kobani’deki kaynaklarının bildirdiğine göre Mizgin Behaddin Hac Xalil adlı 17 yaşındaki çocuk kendini asarak hayatına son verdi. Mizgin’in intihar neden ise tecavüz sonucu hamile kalması.
Mizgin’e tecavüz eden kişi ise PKK’nin Ciwanen Şoreşger adlı yapılanmasının yöneticilerinden Welid Feyaz Ebdi adlı biri. Kobani’nin El-Qasimiye adlı nahiyesinden olan PKK kadrosu Welid Feyaz’ın 17 yaşındaki Mizgin Bahedin’e tecavüzü sonucunda Mizgin hamile kalıyor. Durumu çevresindeki birkaç kişiye anlatan Mizgin çaresiz kalınca evinde tek olduğu bir sırada kendini asarak hayatına son verdi.

Bölgedeki kaynaklarımızın bildirdiğine göre Mizgin’in ailesi de PKK ve PYD’ye yakın. PYD’den çocuklarına tecavüz eden kişinin kendilerine teslim edilmesini ve öldürülmesini istiyorlar. Fakat PYD bu kişi hakkında hala soruşturma açmış değil. PYD’nin bu tutumu karşısında Mizgin’in ailesinden PYD içinde yer alan 20 kişi örgütten ayrıldığını belirtiyor.

Bölgedeki kaynaklar Welid’in PYD tarafından savaşa gitti diyerek Güney Kürdistan’a gönderile bileceğini veya bir dönem sakalanarak meselenin üstünün kapatılacağını belirtiyorlar. Çünkü daha öncede benzer pek çok benzer olayda benzer şeyler yaşanmış.

Yerel kaynaklar Welid Feyaz’ın Ciwanen Şoreşger’de tanınan bir sima olduğunu ve Kobani ağırlıklı çalışmalarında pek çok çocuğu silahlı savaşçı yapmak için kaçırdığını da belirtiyorlar.

Diğer Haberler