PDK Fraksiyonu: YNK’nin Kürdistan Bölgesi kentlerini ayırma girişimini boşa çıkardık

PDK Fraksiyonu: YNK’nin Kürdistan Bölgesi kentlerini ayırma girişimini boşa çıkardık

 Irak Parlamentosu’nun genel bütçe yasa tasarısını onaylaması sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) Irak Parlamentosu Fraksiyonu, Kürdistan Bölgesi kentlerini bir birinden ayırma ve bütçe yasa tasarısının onaylanmasına ilişkin görüşlerini paylaştılar.

10.06.2023 tarihinde Irak Parlamentosu oturumunda Kürdistan Bölgesi haklarını ihlal etmeyi amaçlayan bazı girişimler gerçekleşti. Buna göre Kürdistan Bölgesi kentleri bir birinden koparılmak istendi. Bu girimi Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) haricinde hiç bir siyasi parti desteklemedi.

PDK Fraksiyon açıklamasında, YNK’nin Kürdistan Bölgesi’ne zarar verme girişimlerinin hiç birinin başarılı olmadığının altı çizildi.

Kürdistan Bölgesi anayasasının mücadele sonucunda verilen şehitlerin kanlarıyla kazanıldığına dikkat çekilen açıklamada PDK Fraksiyonu, YNK haricinde bütün siyasi partilerin Kürdistan Bölgesi’ne zarar verme çabalarına karşı çıktıkları vurgulandı.

Siyasi gözlemcilere göre, onaylanan genel bütçe hem Kürdistan Bölgesi hem de Irak halklarının çıkarlarını kapsıyor. Her ne kadar bütün talep edilenler istenilen oranda geçirilemediysede yasanın geçirilmesi hem Kürdistan Bölgesi’ndeki hem de Irak’taki siyasi, ekonomik, güvenlik ve kalkınma projelerinin çıkarlarını büyük oranda kapsar nitelikte.

Diğer Haberler