Rojhilat: Şehitlerin mezarlarının değişmesini protesto eden şehit aileleri İran rejim güçlerince kaçırıldı

Rojhilat: Şehitlerin mezarlarının değişmesini protesto eden şehit aileleri İran rejim güçlerince kaçırıldı

İran rejim güçleri  “Jin, jiyan, azadî” ayaklanmalarında yaşamını yitirenlerin ailelerinden 40’a yakın sayıda kişi  Saqiz’dan dönerken İran kolluk güçleri tarafından kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü. Daha sonra ise Saqiz Divandere arasındaki boş bir araziye bırakıldılar.

Jina Amini ve Şehitlerin olduğu Ayçi mezarlığında mezarlıklar değiştirilmek isteniyor

İran devlet güçleri  geçen yıl Kürtlerin ve İran halklarının rejime karşı sesini ilk yükselttiği bu mezarlıkta, Jina Mahsa Amini ve çevresindeki mezarların yerini değiştirmek ve görünmeyecek bir yere götürmek için çalışmaya başlamıştı.

Bunun üzerine, Doğu Kürdistan “Jin, jiyan, azadi” ayaklanmalarında yaşamını yitiren çok sayıda eylemcinin aileleri, İran devlet güçlerinin Saqiz kentinde yer alan Ayçi Mezarlığı’ndaki mezarların yerini değiştirmek istemesini protesto etmek için eylem düzenledi. Ailelerin, eylem ardından İran kolluk güçleri tarafından önce kaçırıldı daha sonra da boş bir arazide bırakıldılar.

8 kişi hala tutuklu

Daha önce idam edilen siyasi tutuklu Ramin Hassan’ın annesi Şerife Mirzayi, Kuhsar Minberi, Han ve Baran Minberi ile Peyman Minbarî’nin kardeşleri, Sarına Seidî’nin babası Haşim Seidî, Metin Nasrî ailesinden Mida Nasrî, Abdurehman Nasrî ve Limuyi Nasrî, Muhammed Emînî’nin kardeşi Hesen Emînî, annesi ve diğer aile fertleriyle birlikte, Saho Behmenî’nin babası Sadiq Bahmenî, Muimin Zendekerimi’nin annesi Hayat, Kiya ve Buna Muradi ve Ahmed Rahimi Bawkininde içinde bulunduğu onlarca kişi kaçırıldı ve daha sonra telefonlarına el konarak boş bir araziye atıldılar. 8 kişi ise hala güvenlik güçlerinin elinde ve ailelerine yerleri hakkında bilgi verilmiyor.

Diğer Haberler