Bağdat’ta Kürdistan Bölgesinin statüsüne karşı bir komplo düzenleniyor

Bağdat’ta Kürdistan Bölgesinin statüsüne karşı bir komplo düzenleniyor

Kürdistan Bölgesinin deneyimli siyasetçisi ve PDK Politbüro üyesi Kemal Kerküki Bağdat’taki bütçe görüşmelerinin arka planında yaşananlara dönük bir açıklama yaptı. Kerküki Bağdat’ta Kürdistan Bölgesinin statüsüne dönük bir komplo tezgahlandığını açıkladı.
Kemal Kerküki Irak parlamentosun plan ve bütçe komisyonunda Kürdistan Bölgesinin bütçesi için alınan kararların bir komplonun parçası olduğunu belirtti.
Kerküki konuşmasında “Bütçe kısıtlaması ile aslında Kürdistan Bölgesini kuşatmak istiyorlar, hareket edemez duruma getirmek ve tümden bağımlı kılmak istiyorlar” dedi.

Kerküki konuşmasında “aslında Bağdat’ta Kürdistan’ın sattüsünün küçültülmesine dönük bir amaç var. Fakat bu amacı bir kerede hayata geçirmek kendileri için biraz zor. Bunun için de parça parça hayata geçirmek istiyorlar. Bütçe tasarısı ile yapılan bu planın ilk aşamalarından biridir” dedi.

Kerküki konuşmasında “Maalesef ki Kürdistan’a karşı yapılan bu komploda bazı Kürtlerde yer alıyor, kendi basit ve dar çıkarlarına Kürdistanı kurban etmek istiyorlar” dedi.

Kürdistan 24 TV’sine konuşan Kerküki Kürdistani taraf olarak bu komployu kabul etmeyeceklerini de belirtti.

Diğer Haberler