Lavrion Mülteci kampının eski PKK’li yöneticisi Hüseyin Arasan Süleymaniye’de vuruldu

Lavrion Mülteci kampı PKK yöneticisi Hüseyin Arasan Süleymaniye’de vuruldu

Dün Süleymaniye’de bir kişi silahlı saldırı ile yaralandı. Sabah saat 10:30 sıralarında gerçekleşen saldırıda yaralanan kişinin Hüseyin Arasan olduğu açıklandı. Arasan bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.

Hüseyin Arasan’ın silahlı saldırıda yaralandığı haberi PKK kaynakları tarafından verildi. Ayrıca PKK medyası Arasan’ın 1978 yılında İzmir’de doğduğunu aslen Mardinli olduğunu ve siyasi davaları nedeni ile Süleymaniye’de yaşadığını da açıkladı. PKK medyasına göre Arasan sivil bir yurtseverdi.

PKK medyasının haberinde dikkat çeken bir diğer ayrıntı da daha olayın üzerinden birkaç saat geçmeden ve Hüseyin Arasan’ın kimliği açıklanmadan PKK medyası Hüseyin Arasan’ın MiT ve KDP tarafından vurulduğunu söyledi.  Fakat PKK medyası bu sonuca nasıl ulaştığını ve bu bilgiyi kimden aldığını açıklamadı. Oysa ki madem sivil bir yurtseverdi bir anlaşmazlığa da kurban gitmiş ola bilirdi. Fakat Hüseyin Arasan normal biri değildi. Bir PKK kadrosuydu, üstelik sıradan bir kadro değil KCK’ya bağlı bir istihbarat biriminde çalışıyordu.

Yine yereldeki kaynakların verdiği bilgiye göre Arasan daha 2000’li yıllarda PKK adına Kuzey Kürdistan’da faliyet yürütmüş bir isim. Darka Mazi’nin başvurduğu iki ayrı kaynağın verdiği bilgilere göre Hüseyin Arasan bir PKK kadrosu ve PKK istihbarat çalışmalarında yer alıyor.

Hüseyin Arasan 2000’li yılların başında Kandil ve İran’a bağlı Kelareş alanında ideolojik ve siyasi eğitim görerek PKK kadrosu olmuş bir isim. Daha sonra PKK’nin YRK (Yekitiya Rızgariya Kurdistan) adlı bir yapısında yer alarak Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de direk PKK adına çalışma yapan kurumların yönetiminde yer alıyor.  Özgür Yurttaş Hareketi, Sivil Savunma Komitesi, Maliye ve Vergilendirme komitesi gibi komitelerde yer alıyor. Bir dönem hakkında açılan davalardan dolayı gözaltları ve tutuklamalar yaşıyor. Daha sonra Yunanistan’a geçiyor.

Arasan Yunanistan’da PKK koordinasyonunda yer alıyor ayrıca yine PKK kontrolünde bulunan Lavriyon Kampında PKK’nin siyasi temsilciliğini yapıyor. Daha sonra Arasan’ın düzenlemesi oluyor ve Kandil’e geçerek burada bir devre PKK eğitimi görüyor.

PKK daha sonra direk Cemil Bayık’a bağlı olarak çalışan NLP (Navenad Lekolinen Politik) adlı istihbarat birimine düzenleniyor ve burada da Kuzeyli işçilerle irtibat kurmak, vergi almak ve istihbarat toplamak için görevlendiriliyor.  Fakat Arasan gerçekten önemli biri için mi vuruldu, yoksa ulaşılması kolay bir hedef olduğu için mi vuruldu, başka bir sorun mu vardı gibi konular ise hala şaibeli. Fakat Arasan’ın PKK’nin istihbaratında çalıştığı biliniyor. Arasan, omut olarak da PKK’nin çalışmalarını kolaylaştırmak için kurduğu Mezopotamya işçi Derneği adlı bir kurumun sorumlusu. Zaten Arasan bu kurumun önünde vuruluyor. Bu dernek ilginç biçimde son bir yıl içinde Süleymaniye’de vurulan diğer kuzeyli kişilerinde açık ve dolaylı ilişkide olduğu bir kurum.

PKK şu ana değin Arasan’ın kendisi ile olan bağlantısına dönük bir açıklama yapmadı. Arasan’ın sivil biri olarak yansıtmak istiyor.  PKK medyası da daha olay hakkında hiçbir bilgi yokken olaydan KDP’yi sorumlu tutuyor. Oysa ki son bir yıl içinde PKK’nin tüm kadroları Süleymaniye’de vuruldu, ayrıca tüm hava saldırıları da Süleymaniye kırsalında oluyor.

Diğer Haberler