PKK, muhaliflerini ve PKK’den ayrılan kişileri tasfiye etmek için bir tim oluşturdu

PKK, muhaliflerini ve PKK’den ayrılan kişileri tasfiye etmek için bir tim oluşturdu

PKK’nin HPG merkezi olan Gare dağında PKK’ye eleştiri yapan ve PKK’den ayrılan kadrolara dönük eylemler yapmak için bir askeri tim oluşturduğu bildirildi.

DarkaMazi’nin bölgedeki kaynaklardan aldığı bilgilere göre PKK yine Kürtlere dönük eylemler yapmak için harekete geçti. Türk ordusu karşısında sıkışmış, siyasi olarak da seçimde darbe almış olan PKK’nin kitlesini yeni motive konusu yine “ihanet” olacak. PKK ihanetçi olarak adlandırdığı kişilere eylemler düzenleyerek toplumun gündemini değiştirecek ve kendine göre de askeri eylemler yapacak.

PKK’nin faaliyetleri son yıllarda artık gittikçe eleştirilen bir konu oldu. Pek çok insan PKK’nin amacını, eylem tarzını sorguluyor ve bunu da sosyal medyadan paylaşıyor. PKK ise bu eleştirilemez, dokunulmaz imajının bozulmasından rahatsız. Bu nedenle kendisini eleştiren kişilere dönük eylemler yapacak silahlı bir gurup örgütlediği yönünde gelen bilgiler var.

Oluşturulan birimin PKK’nin Özel Kuvvet dediği yapısına mensup olduğu ve bu birimin direk Murat Karayılan’a bağlı çalışacağı da belirtiliyor.

Bu birimler Behdinan ve Kürdistan Bölgesinde PKK’yi eleştiren, çevre köylerde kalmasını istemeyen, sosyal medyada da PKK’ye eleştiriler yapan kişiler yerel kişiler. Ayrıca bir de PKK’den ayrılan kişiler var. Bunların çoğu Kürdistan Bölgesi yönetimine sığınmış ve oturum hakkı almış kişiler. Çok azı da siyasetle uğraşıyor. Fakat PKK kendi ailesini kurmuş, iş güç sahibi eski kadrolarının PKK içindikelerinin özendiği bir gurup olduğu kanaatini taşıyor. Özellikle de son yıllarda PKK’de ki kopuşlardan dolayı oldukça zorlanan PKK geri kalanları tutmak için ayrılanları vurarak göz dağı vermek istiyor.

Darka Mazi bu olayı yakından inceleyor. Yakın zamanda konuya ilişkin daha ayrıntılar içeren bir raporla gerçekleri ifşa edecek.

Diğer Haberler