Efrin: Kürtlere yapılan zulüm devam ediyor

Efrin: Kürtlere yapılan zulüm devam ediyor

Rojava Kürdistanı Efrîn Kenti’nde yaşlı bir Kürt kadın caddede yürürken Suriye muhalifi silahlı güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’nün paylaştığı habere göre, 4 Haziran 2023 günü Qedriye Îbrahîm Elî isimli 70 yaşındaki yaşlı bir Kürt kadını caddede yürürken Sultan Muhammed El – Fetih güçlerinin bulunduğu karakolun önündeki silahlı birisinin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Örgüt paylaştığı haberin devamında, yaşlı kadının yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığını, yapılan bütün midahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiğini duyurdu.

Efrîn İnsan Hakları Örgütü paylaştığı açıklamanın devamında, Sultan Süleyman Şah silahlı güçlerinin 1 Haziran 2023’te Şiyê’ye bağlı Haco Mahallesi Muhtarı Mihemed Arif Akarî ile Zekeriya Kosa isimli vatandaşlara ağır işkence uyguladıklarını, ölümle tehdit ettiklerini, fakat bütün bu insanlık dışı uygulamalar için hiç bir gerekçe sunmadıklarını belirtti.

EfrîN Bölgesi Mart 2018 tarihinden itibaren, Türkiye ve ona bağlı silahlı gruplar tarafından işgal edildi. O tarihten bugüne dek yüzlerce öldürme vakası, işkence, binlerce sivil vatandaşın kaçırılması olayları yaşandı.

Diğer Haberler