HDP’li isim sordu: Neden Demirtaş tutuklu, Sırrı Süreyya Önder serbest

HDP'li isim sordu: Neden Demirtaş tutuklu, Sırrı Süreyya Önder serbest

HDP’nin eski milletvekillerinden Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder’in tahliye edilip Selahattin Demirtaş’ın hâlâ tutuklu olmasını sordu. Aslında bu soru uzun zamandır konuşulan ama kimsenin yüksek sesle sormadığı bir soruydu. Hatta HDP’liler kendilerine bu soruyu soranlara sert cevap veriyordu. 14 Mayıs seçiminde HDP’nin oy ve sandalye kaybından sonra herkes sesini yükseltmeye başladı. Bunlardan biri de Hasip Kaplan oldu.

Hasip Kaplan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Sırrı Süreyya Önder ve Selahattin Demirtaş’ın aynı gün İstanbul’da konuştuklarını ve avukatlarının aynı zamanda itiraz ettiğini belirterek Önder’in tahliye edilip Demirtaş’ın hâlen tutuklu olmasını “bir hukukçu olarak anlamadığını” belirterek “Biri bana açıklayabilir mi?” diye sordu.

“Bir hukukçu olarak anlamadığım bir şey var”

Kaplan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Benim 1 Hukukçu Olarak Anlamadığım 1Şey var, 2023 İstanbul Newrozun’da S.Demirtaş ile S.S.Önder aynı gün İstanbul’da konuştular, Aynı Avukatlar Aynı Zamanda itiraz ettiler SSÖnder AYM kararı ile Tahliye oldu, S.Demirtaş Kararı Onaylandı.Biri Bana Açıklayabilirmi? Çifte Standartı.!”

“Mit ile görüşen HDP kuryesi kim?”

Devamında iki farklı paylaşım daha yapan Hasip Kaplan, “Mit ile görüşen HDP kuryesi kim..!” ve “Herkes Çözüm gerçeği Nedir Açıklasın,Yeter..!” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler