Ciwanen Şoreşger çeteleri bu kez13 yaşındaki küçük Hemrin’i kaçırdı

Ciwanen Şoreşger çeteleri bu kez13 yaşındaki küçük Hemrin’i kaçırdı, PKK, çocuk savaşçı

Rojava’da her gün bir çocuk daha ailesinden koparılıyor, geleceği elinden alınıyor. Bu kez küçük Hemrin kaçırıldı.
PKK’nin Rojava’da ki gençlik örgütü Ciwanen Şoreşger çetevari pratiğine devam ediyor. Çocuk kaçıran, insan tehdit eden, muhaliflere saldıran Ciwanen Şoreşger üyeleri bu kez Kamişlo’da 13 yaşındaki Hemrin’i kaçırdı.

Kamişlo’nun Şebab şehrinde ailesi ile yaşayan Hemrin Aluci 21 Mayıs günü 6 sınıf yıl sonu sınavlarından dönerken yolda kayboldu. Ailesi’nin güvenlik kurumlarına başvurusu ve rahatsızlığını belirterek eğer çocuğumuz gelmezse TV’ye çıkarız biçiminde ki tehditlerinden sonra Ciwanen Şoreşger adlı örgüt küçük kızın bir videosunu ailesine gönderdi. Videoda Hemrin kaçırılmadığını kendi isteği ile gittiğini söylüyor.

Küçük Hemrin’in anne ve babası konuya ilişkin açıklama yaparak kızının göndedilen videosunun durumu meşrulaştıramayacağını, kızlarının reşit olmadığını ve eğitimin koparıldığını belirttiler.

Ciwanen Şoreşger adlı gurup yoksulluk içinde yaşayan ve kendi geleceğini görmeyen gençleri propaganda ile kandırarak saflarına katıyor. Hiçbiri reşit olmayan bu çocuklar eğitim kamplarında tutuluyor. Evlerine gitmek isteyenlerin kaçmasını engellemek için Rojava’dan çıkarılarak Gare vb yerlere götürülüyorlar.

Diğer Haberler