Irak ordusu değil Kürdistan Bölgesi güçleri Mexmur kampını kuşatmaya alsaydı neler olacaktı?

Irak ordusu değil Kürdistan Bölgesi güçleri Mexmur kampını kuşatmaya alsaydı neler olacaktı?

Son birkaç gündür, Irak ordusu Mexmur Kampı etrafını tel örgütlerle kuşatmak istiyor. Kamp halkı bu durumu kabullenmiyor. Geçtiğimiz Pazar gününden bu yana görüşmeler var.
Konuya ilişkin bir çok siyasetçi açıklamalar yapıyor ve PKK’nin bölgenin Irak hükümetinin denetimine girmesi için var olan çabalarını hatırlatıyor. Ayrıca “eğer Peşmerge güçleri kampı kontrol etmek isteseydi PKK bu denli ılımlı mı yaklaşacaktı” biçiminde sorular da soruluyor.

Bu konuda açıklama yapanlarda biri deçDeğişim Hareketi (Goran) Yürütme Konseyi Üyesi Dilşad Reşîd Mela: Dilşad Reşit  yaptığı açıklamada, Süleymaniye’de her fırsat ellerine geçtiğinde Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) destek verme bahanesi yaratan aydın, yazar ve aktivistleri eleştirerek: “Irak Ordusu kaç gündür Maxmur Kampı’nda yeni düzenlemeler geliştirmek için kuşatmış durumdalar. Şayet Kürdistan Bölgesi Hükümeti Mahmur Kampı’na bir düzen getirmek için adım atmış olsaydı bu bahsettiğim kesimler şimdiye kadar çoktan Süleymaniye sokaklarının altını üstüne getirmişlerdi.”  dedi.

Irak Ordusu hafta başından beridir Mahmur Kampı’na zarar veren PKK faaliyetlerini sınırlandırarak, kampın mülteci kampı kimliğinde devam etmesi için harekete geçmiş durumda. Lakin PKK’nin Kürdistan Bölgesi karşıtı faaliyetlerine sürekli olarak destek veren Süleymaniyeli göstericiler şu ana kadar da Irak’ın Mahmur Kampı’na yönelik yaklaşımına karşı sessizler.

Goranlı Yetkili açıklamasının sonunda da şu hususlara dikkat çekti: “Acayip olan, Irak Ordusu’nun PKK ve Mahmur Kampı’na yönelik bu yaklaşımı karşısında Süleymaniye’deki göstericilerin sessiz kalması. Şayet benzer bir şeyi Kürdistan Bölgesi Hükümeti yapmış olsaydı şimdiye kadar çoktan sokaklar yerle bir edilirdi. Benim herhangi bir siyasi parti ile ya da başka partinin siyasetiyle ilgili bir tavrım yok ama Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne karşı böyle başkaldıranlar Irak Hükümetine karşı süt dökmüş kedi gibi olduklarında şaşkınlık yaratıyor. Kesinlikle PKK iktidar olsa Irak Ordusu’ndan daha kötü uygulamalara imza atacaklardır.”

Diğer Haberler