PKK, İmamoğlu’na yaranamadı, PKK’yi AKP ile  tezgah kurmakla suçladı

PKK, İmamoğlu’na yaranamadı, PKK’yi AKP ile  tezgah kurmakla suçladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, “Ne hikmetse her seçim öncesi bir şekilde terör örgütü üyeleri konuşur. Muhalefeti över, ondan kazançlı olan iktidar olur. Bu nasıl bir tezgâh, bu nasıl bir oyun?” dedi.

31 Mart 2019 yılı seçimlerinde HDP İmamoğlu’nu desteklemiş ve kazanmasındaki en etkili güç olmuştu. O dönem aralarında pek çok pazarlık yapıldığı söylenen İmamoğlu ve HDP dönem dönem karşılıklı jestler yapmışlardı. 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de PKK hem HDP’nin Kılıçdaroğlu’nu desteklemesini sağlamış hem de bizzat yöneticileri programlar yaparak Cumhur ittifakını desteklemişlerdi.  Hatta HDP hiç pazarlık yapmadan Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz demişti. Kılıçdaroğlu’nu seçimlerde sadece Kürdistan şehirlerinde birincilikle çıkmıştı.  Buna rağmen CHP ve kurmayları seçimlerin hemen ardından bekledikleri düzeye ulaşmamış olmalarını PKK’ye yükledi.

Sözcü TV’ye konuk olan Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs’taki seçimlerin sonuçları ve 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İmamoğlu açıklamalarında PKK’nin el atından PKK ile ittifak yaptığını ima etmiş oldu.PKK yöneticilerinin seçimle ilgili açıklamalarına dikkati çeken İmamoğlu, “Ne hikmetse her seçim öncesi bir şekilde terör örgütü üyeleri konuşur. Muhalefeti över, ondan kazançlı olan iktidar olur. Bak sen ya ne tesadüf. Ne tesadüftür ki, her gün PKK’nın bir açıklaması var. Ne tesadüftür ki PKK’nın bütün açıklaması bu iktidara yarıyor, muhalefete yaramıyor” diye konuştu.

İmamoğlu, “Bu nasıl bir tezgah, bu nasıl bir oyun? Kim oynuyor bu oyunu? Benim genel başkanı kaç kez terörü lanetledi, PKK’nın terör saldırısına uğradı. IŞİD’in tehdidi var, bana dahi var. Tezgah kuruyorlar vatandaşları kandırıyorlar” görüşünü savundu.

Diğer Haberler