Irak Güvenlik Basın Ofisi: Mexmur’da almak istediğimiz tedbirler kampın güvenliği içindir

 Irak Güvenlik Basın Ofisi: Mexmur’da almak istediğimiz tedbirler kampın güvenliği içindir, PKK

Irak Güvenlik Basın Ofisi yaptığı bir açıklama ile Mexmur Kampı’nda halka saldırdığı iddialarının “yalan” olduğunu söyledi. Ofis atılan her adımın halkın güvenliği için olduğunu söyledi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bazı çevreler kanuni olmayan biçimde hareket ederek Irak’taki barış ve huzur ortamını bozmakta ve Irak’ın bölgedeki ülkelerle ilişkisini bozmak istemektedir.

Ayrıca açıklamada “Şu anki Irak hükümetinin genel politikası Irak sınırları içindeki tüm mültecilerin güvenliğini sağlamaktır ayrıca Irak kendi topraklarının komşu ülkelere saldırmak için kullanılmasını kabul etmeyecektir” dendi.

Ofis açıklamasının devamında sivil toplum örgütleri, uluslararası kuruluşlar ve Mexmur Kamp yönetimine de seslenerek kampın güvenliğini sağlamak istediklerini ve Irak’ın çıkarlarına zarar vererek yasaları çiğneyen herkese karşı sert tedbirler alınacağını açıkladı.

Ne olmuştu?

1998 yılında Kuzey Kürdistanlı mültecilerin bir araya geldiği Mexmur Kampı her zaman PKK’nin siyasi ajandası için kullandığı bir kitle olarak kullanıldı. Fakat özellikle 2014 yılıda IŞİD saldırıları sonrası PKK kampa askeri olarak da yerleşti. Şu anda kampın arkasında bulanan Karaçox dağı uzantısında 200’e yakın gerilla bulunuyor. Ayrıca kamp PKK’nin atadığı bir koordinatör tarafından yönetiliyor.

Türk devleti de bu kampa son yıllarda birçok kez hava saldırıları düzenledi. Kamp halkı her iki tarafın baskısı altında yaşıyor.

Diğer Haberler